Nieuws

MVO Nederland: “Het kabinet stopt, maar duurzame bedrijven gaan door”

nieuws 10 juli 2023

Reactie op val kabinet Rutte IV

Het kabinet is gevallen. Met piepen en kraken komt beleid praktisch tot stilstand. In ieder geval tot en met november – en waarschijnlijk lang daarna – is ons land overgeleverd aan demissionaire ministers en verkiezingscampagnes.

Wat ons betreft is het geen optie om lijdzaam toe te kijken hoe onze maatschappij en de natuur nog meer onder druk komen te staan. En blijven wachten op beleid dat klimaat en energie, de staat van onze natuur en eerlijke handelsketens aanpakt. Dat past niet bij de ondernemersgeest van het duurzame bedrijfsleven. Die willen niet stoppen. Die willen niet wachten. Die willen maar één ding: door. Het geduld van zowel natuur als maatschappij is tenslotte al lang op.  

En: duidelijk beleid van de overheid helpt. Beleid dat met heldere normen en beprijzing van niet-duurzaam gedrag de economie de goede kant op stuurt. Maar als dat ontbreekt, maken duurzame ondernemers er het beste van. Door altijd kansen te zien, hoe complex de situatie ook is. Gewoon doorpakken voor een duurzame economie. 

MVO Nederland – het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers – zit niet bij de pakken neer, maar staat op. Om te werken aan een duurzame economie die past binnen de grenzen van natuur en maatschappij. Aan een economie waarin plek is voor iedereen. Aan een economie waarin duurzaam ondernemen de standaard is. Voor duurzame ondernemers is dat de gewoonste zaak van de wereld.  

Q&A met onze adviseur Public Affairs

De val van het kabinet roept veel vragen op. Hoog tijd dus voor een update uit Den Haag, want hoe gaan we nu verder? Onze adviseur Siri de Vrijer praat je bij.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.