Nieuws

Dit zijn de 17 plekken die de SDG World Tour tijdens zijn wereldreis aandoet

nieuws 10 april 2019

Of je nu een echte zeeheld bent of niet: om met een machtig Amsterdams zeilschip – en onder de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG’s) – het ruime sop van de wereldzeeën te kiezen klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dat is het niet. Want misschien heb je al gehoord over de SDG World Tour, een Amsterdams initiatief met internationale aspiraties. Op 16 augustus 2020 zeilt The Clipper Amsterdam uit de haven van Amsterdam op weg naar 17 locaties wereldwijd. Het doel? Het verspreiden van de universele SDG-boodschap. Een initiatief dat MVO Nederland uiteraard van harte steunt.

DE ROUTE IS BEKEND

Afgelopen dinsdag 9 april maakte de organisatie tijdens een persconferentie in New York bekend dat de boot achtereenvolgens de volgende 17 locaties aandoet: Amsterdam, Samsø Island (Denemarken), Bergen (Noorwegen), Rabat (Marokko), Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië), Galapagoseilanden (Ecuador), San Francisco (VS), Tokio (Japan), Shanghai (China), Manilla (Filippijnen), Bali (Indonesië), Great Barrier Reef (Australië), Mumbai (India), Madagaskar, Kaapstad (Zuid-Afrika), Dominicaanse Republiek, New York (VS).

De 17 doelen (SDG’s) die de Verenigde Naties ontwikkelde, vormen een blauwdruk voor een betere en duurzamere wereld in 2030. Ze zouden moeten functioneren als leidraad voor bedrijven, instellingen en organisaties, maar dit gebeurt nog (veel) te weinig. Onder auspiciën van beschermheer Ban Ki-Moon komt The Clipper Amsterdam in september 2022 aan in de haven van New York. Onderweg ondernemen passagiers diverse activiteiten om de awareness rondom de SDG’s te vergroten. Denk aan het delen van succesvolle en impactrijke SDG-projecten op de boot en op aanleglocaties. Maar ook door mensen op die locaties bij elkaar te brengen en zo te zorgen voor meer zichtbaarheid, begrip en inspiratie. Bij instellingen, bedrijven en mensen overal ter wereld.

MEEVAREN IS MOGELIJK

MVO Nederland draagt dit Amsterdamse project en de SDG’s een warm hart toe. Zoals je wellicht weet ondersteunen we Nederlandse ondernemers die via internationaal mvo (IMVO) verantwoord zaken (willen) doen in of met opkomende, internationale markten en ontwikkelingslanden. Dit internationale project past daar goed bij. Omdat je daar niet alleen jouw succesvolle IMVO-project kunt delen, maar ook omdat er op de boot volop mogelijkheden zijn om samen met andere aanwezigen nieuwe, duurzame projecten op te zetten. Wij van MVO Nederland willen bovendien mensen meesturen om dit alles vast te leggen in woord en beeld.

GEÏNTERESSEERD?

Lijkt het je wat om mee te doen aan dit project – op wat voor manier dan ook? Er zijn volop (betaalde) mogelijkheden om mee te doen – op de boot of in een van de aanleglanden. Laat ons weten wat jouw idee is door te mailen naar ikwilmeevaren@mvonederland.nl.

Meer informatie over de SDG World Tour is te vinden op www.sdgworldtour.com.

SDGs

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.