Nieuws

De podcast van MVO Nederland: Ondernemen in de nieuwe economie

nieuws 7 december 2021

MVO Nederland maakt een eigen podcastserie, getiteld ‘Ondernemen in de nieuwe economie’. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit medium je op een andere manier kan inspireren en je niet alles in tekst tot je kunt nemen. Maar ook omdat het een perfect medium is om bijvoorbeeld tijdens reistijd tot je te nemen. We houden de afleveringen bewust beperkt to maximaal 45 minuten, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt leren over alles rondom toekomstbestendig ondernemen. Abonneer je op onze podcast via Spotify, Apple Podcasts of Soundcloud om nieuwe afleveringen automatisch in je feed te ontvangen.

Seizoen 1 | ONdernemen in de nieuwe Economie

Seizoen één omvat zeven afleveringen waarin we aan de hand van elk van onze zeven thema’s in gesprek gaan met een ondernemer. Hij of zij wordt vergezeld door een expert op datzelfde thema en Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. Presentatie is in handen van Glenn van der Burg.

Seizoen 2 | MInister van de nieuwe Economie

Het tweede seizoen staat helemaal in het teken van onze campagne Minister van de nieuwe economie. We spreken met juryleden van deze verkiezing – Jeroen Smit, Talitha Muusse, Jan Terlouw, Prins Carlos, Marije van der Made en Maria van der Heijden – over de rol van de politiek op weg naar de ontwikkeldoelen. Verwacht ook nog gesprekken met politici en natuurlijk de uiteindelijk gekozen Minister van de nieuwe economie.

Seizoen 3 | Minister van de nieuwe economie

Het derde seizoen was ook onderdeel van de Minister van de nieuwe economie-campagne. Alleen deze keer bezien vanuit de politieke kant. De gekozen minister (Michel Scholte) ging hierin onder leiding van Michel Schuurman in gesprek met diverse politici over wat er moet gebeuren in Den Haag.

Seizoen 4 | Het ongemakkelijke gesprek

We zijn als mens ijzersterk in het elkaar de maat nemen, zeker als het gaat om duurzaamheid. Jij werkt bij Shell dus je kunt geen goed mens zijn. Jij koopt fast fashion of drinkt koeienmelk: heel erg fout. Maar ook andersom: is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Mensen oordelen vooral meer over anderen dan over zichzelf en dat zorgt voor ongemakkelijke situaties. In seizoen 4 interviewen Michel van Kats (MVO Nederland) en sidekick & influencer Marije van der Made allerlei mensen over wat duurzaamheid nu zo ongemakkelijk maakt. Hoe gaan mensen om met beoordelende blikken en vreemde vragen? En wat kun je zelf doen?

De meest recente aflevering luister je hier

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.