Nieuws

De Nieuwe Businessagenda op de radio

nieuws 30 januari 2019

De Nieuwe Businessagenda 2019 van MVO Nederland leidt bedrijven via de snelste route naar die nieuwe economie. Na de lancering van de agenda op ons Nieuwjaarsevent volgden interviews op NPO Radio 1, BNR en met Dr. Freund. Een overzicht:

NPO RADIO 1 – SPRAAKMAKERS

Begin 2019 bleek uit een enquête van de Kamer van Koophandel dat ondernemers graag wíllen verduurzamen, maar niet precies weten hóe. Voor al deze ondernemers lanceerden wij de Nieuwe Businessagenda, bomvol praktische tips en goede voorbeelden. Directeur-bestuurder Maria van der Heijden bij Spraakmakers: “Met de Nieuwe Businessagenda willen we het ondernemers met duurzame ambities makkelijker maken.” Luister het interview terug.

BNR – DE OCHTENDSPITS

Op de ochtend voor ons Nieuwjaarsevent zat Maria van der Heijden in alle vroegte in de uitzending bij Bas van Werven om te praten over de Nieuwe Businessagenda. “Duurzame koplopers laten zien: het is een kwestie van doen, maar we hebben de overheid nodig om de juiste randvoorwaarden te stellen.” Luister het interview terug.

BNR – THE GREEN QUEST

Harm Edens interviewt directeur Maria van der Heijden over de discrepantie tussen het aantal bedrijven dat zegt te willen verduurzamen, en het aantal bedrijven dat daadwerkelijk stappen neemt. Met de vers gelanceerde Nieuwe Businessagenda van 2019 in de hand, en duurzame tassenondernemer Marja Baas van MYOMY aan de zijde, vertelt ze hoe we volgens haar een nieuwe, duurzame, circulaire en sociale economie gaan realiseren. Luister het interview terug.

Ook interviewde The Green Quest op het Nieuwjaarsevent verschillende mensen en bundelde dit in een filmpje. Het terugkijken meer dan waard!

OP DE BANK BIJ DR. FREUND

Tijdens het Nieuwjaarsevent spraken verschillende gasten met Dr. Freund. Zo riep Maria van der Heijden op om het ongemakkelijke gesprek met de generatie(s) die na ons komen te voorkomen. Ook Directeur Politiek en Economie Michel Schuurman zat op de bank: “De grootste doelen kan je bereiken door de eerste stap te zetten.” Ook Anneke Sipkens(Stichting DOEN), Cathelijne Lania (a Beautiful Story), Eiso Frederiks (Zinnige Zaken) en Helga van Leur (weervrouw) zaten op de bank bij Dr. Freund.

De transitie naar een nieuwe economie – een economie die klimaatneutraal, circulair en inclusief is – gaat te langzaam. Daar komen we niet vanzelf, er moet van alles voor gebeuren. De Nieuwe Businessagenda 2019 van MVO Nederland, met daarin 7 terreinen waar het hardst een doorbraak nodig is, leidt bedrijven via de snelste route naar die nieuwe economie. Download de Nieuwe Businessagenda direct hier.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.