Nieuws

De 5 mooiste foto’s van NE20

nieuws 24 januari 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een cliché, maar soms zo waar. Daarom hebben we – als speciale terugblik op NE20 – de vijf mooiste foto’s voor je onder elkaar gezet. Met bij elke foto waarom dit moment wat ons betreft tot de hoogtepunten van de dag behoorde.

Foto’s: Photorepublic.nl

1. BEKENDMAKING NIEUWE ECONOMIE INDEX (NEX)

Direct bij de opening maakten we voor het eerst de Nieuwe Economie Index bekend. Oftewel: welk percentage van de Nederlandse economie is circulair, klimaatneutraal en inclusief, ook in de keten? Samen met burgemeester Femke Halsema en festivalvoorzitter Sofie van den Enk maakten we het resultaat van ons uitgebreide onderzoek bekend: 12,1 procent. Dat betekent dat we nog flink wat stappen moeten zetten om in 2020 het kantelpunt van 20 procent te bereiken. Laat onze vanaf nu jaarlijks terugkerende score ons allen inspireren dat ook gewoon te halen!

NEx

2. DE BEURS VAN BERLAGE MET CIRCA 1.000 BEZOEKERS

Het thema van dit jaar? Dat was ‘Jouw aandeel in de nieuwe economie’. De perfecte locatie bij dit thema was natuurlijk het middelpunt van de aandelenmarkt: de Beurs van Berlage. NE20 mocht rond de 1.000 bezoekers verwelkomen en als die dan bijna  allemaal op de beursvloer staan ziet dat er prachtig uit, toch?

Borrel

3. MARK VAN BAAL NEEMT ZIJN GROENE AANDEEL IN SHELL

De onderstaande foto was zo mooi, dat Mark hem zelf graag wilde hebben. Daarbij vond zijn keynote over hoe hij de olie-industrie van binnenuit wil verduurzamen veel weerklank in de prachtige Effectenbeurszaal. Wat bij ons vooral bleef hangen was dat hij zei: “Als je iets nieuws gaat doen, heb je geen talent nodig. Zelfs een onbeduidende journalist als ik kan dan een multinational als Shell in beweging krijgen. Het enige wat nodig is: de overtuiging dat het moet én kan.” Lijkt ons duidelijk.

Mark-van-Baal

4. JORIS LUYENDIJK OVER WAAROM WITTE MANNETJES ALS HIJ DE BAAS ZIJN

Volgens veel van onze bezoekers het hoogtepunt van de dag: de keynote van journalist Joris Luyendijk, die volgens eigen zeggen tot de elite van ons land hoort. De elite die vrijwel alles in ons land bepaalt en zichzelf bovendien in stand houdt. De zaal luisterde ademloos toe over waarom we het bij echte diversiteit moeten hebben over de uitsluiters en niet de uitgeslotenen. Het zou ons niet verbazen als veel van de gesprekken bij de borrel na afloop over dit allesomvattende en zeer confronterende onderwerp gingen.

Joris-Luyendijk

5. ONZE BEZOEKERS TIJDENS AL DIE ANDERE NE20-SESSIES

Wie op NE20 was, weet ook: door de festivalopzet mis je altijd meer dan dat je kan zien. Maar wij kunnen je bij dezen verzekeren dat het ook bij alle mini-colleges, paneldiscussies en break-outsessies bruiste van de energie, samenwerkingen en ideeën voor de transitie naar die nieuwe economie. We kunnen helaas niet alles noemen en laten zien, maar hierbij een dank aan alle deelnemers en bezoekers voor het mede succesvol maken van NE20.

Mini-colleges-close-up

Wil je nog eens terugkijken naar wat er NE20 op social media losmaakte? Volg MVO Nederland dan op Twitter en LinkedIn. En bekijk wat onze bezoekers deelden via de hashtag #NE20 op Twitter en LinkedIn.

Meer foto's NE20

Nieuwsgierig naar meer beelden van NE20? Bekijk de foto’s.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.