Nieuws

Coalitie ‘Blauwe Netten’: Alle Nederlandse drinkwaterbedrijven aan boord

nieuws 1 februari 2019

Het Limburgse drinkwaterbedrijf WML heeft zich 24 januari 2019 aangesloten bij de coalitie ‘Blauwe Netten’ van MVO Nederland. Daarmee zijn alle drinkwaterbedrijven in Nederland nu onderdeel van dit initiatief. In ‘Blauwe Netten’ werken de Nederlandse waterbedrijven samen om de verduurzaming van hun sector te versnellen. Bijvoorbeeld met inzet van het grondstoffenpaspoort.

WATERSECTOR OP NAAR DE NIEUWE ECONOMIE

Waterbedrijven zorgen ervoor dat iedereen altijd goed drinkwater uit de kraan krijgt. Ze verzorgen de drinkwaterbereiding en de levering. In  ‘Blauwe Netten’ zijn de waterbedrijven onder begeleiding van MVO Nederland actief met stappen met het versnellen van duurzaamheid in hun sector. De opgedane ervaringen delen ze met elkaar, zodat innovatie sneller vorm krijgt. Zo gaan ze bijvoorbeeld het komend jaar verdere stappen zetten met circulair inkopen door alle leveranciers van leidingmateriaal om een grondstoffenpaspoort te vragen. Jaarlijk schaffen de tien drinkwaterbedrijven voor circa 60 miljoen euro aan leidingmaterialen aan bij 13 leveranciers.

Blauwe Netten is een innovatiecoalitie aangevoerd door MVO Nederland. In deze case lees je meer over dit project.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.