Nieuws

MVO Nederland lanceert campagne rondom Natuurlijk Kapitaal

nieuws Biodiversiteit 11 april 2023

MVO Nederland introduceert ‘De natuur werkt. Ook met jou’, een nieuwe campagne voor Natuurlijk Kapitaal. Dit programma – dat MVO Nederland uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – stimuleert bedrijven aan de slag te gaan met de natuur in hun bedrijfsvoering. De hoofdrol is weggelegd voor het karakter Erv, woordvoerder van de natuur.

Elk bedrijf maakt gebruik van de bodem, de lucht, het water en de biodiversiteit. Dit noemen we ons natuurlijk kapitaal. Samen met alle bedrijven kunnen we de natuur versterken én de toekomst van jouw bedrijf veilig stellen. Dat verhaal is niet zo eenvoudig, noch heel erg praktisch.

Precies om die reden ontwikkelden we Erv, de spil in onze nieuwe campagne over Natuurlijk Kapitaal. De komende tijd activeert Erv bedrijven om weer samen te werken met de natuur.

Onze website natuurlijkkapitaal.nl heeft ook een nieuwe, natuurlijke jas. Je vindt er praktijkverhalen over BASF, Vitam en Dow Chemical, opiniestukken en concrete stappenplannen om met natuurlijk kapitaal aan de slag te gaan. Zo willen we uitgroeien tot hét platform voor bedrijven om aan de slag te gaan met natuurlijk kapitaal.

Bekijk (en deel!) de video of ga gelijk naar de website van Natuurlijk Kapitaal.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.