Nieuws

Breedweer & Ecor winnen de Futureproof.Match 2019

nieuws 24 januari 2019

Een duurzame oplossing voor duizenden kilo’s koffieresten en karton:

Wat te doen met 5.000 ton papierafval en 4 ton aan koffieprut? Facilitair dienstverlener Breedweer haalt dit afval jaarlijks op bij hun klanten en wilde dit zwarte goud niet langer weggooien. Ze sloegen de handen ineen met stichting Ecor, dat duurzame producten ontwikkelt van afval. De cellulose uit deze koffieprut en kartonnen koffiekopjes worden nu panelen. Met 217.000 koffieprutpanelen zijn al zo’n vijftig ruimtes ingericht. Helemaal circulair dus. Dat vond ook het publiek dat massaal stemde op de match tussen Breedweer en Ecor. Het merendeel van de stemmers was ervan overtuigd dat deze match de nieuwe economie dichterbij brengt. Gefeliciteerd!

“Als je niet bereid bent om te delen kan je nooit vermenigvuldigen, door te delen met partijen als Ecor bereiken we dat we de impact kunnen vermenigvuldigen” – Jack Stuifbergen, Breedweer.

CIRCULAIR IS DE NORM

Jaarlijks nomineert Futureproof Community drie matches die tot een samenwerking leidden. Dit jaar deden naast de winnaars ook Defensie en i-did mee met hun kapotte kleding en Talis & Crumble Development met hun circulaire verwerking van hout uit huurhuizen. De Futureproof.Match wordt uitgereikt op het MVO Nederland Nieuwjaarsevent en wint naast een podium op dit evenement ook advies van MVO Nederland om de volgende stap te zetten en een plekje in het programma van volgend jaar.

Wil jij ook kans maken op de Futureproof.Match, of de juiste match vinden voor jouw uitdaging of oplossing? Bekijk dan www.futureproof.community en match!

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.