Nieuws

Al 100 kandidaten stellen zich verkiesbaar als Minister van de nieuwe economie

mvdne 20 oktober 2020

Binnen 20 dagen hebben zich al honderd kandidaten verkiesbaar gesteld als Minister van de nieuwe economie. Al deze mensen hebben een concrete visie op een duurzamere toekomst en willen daar graag aan bijdragen, alleen voelen ze zich te weinig gesteund door de overheid hierin. De eerste honderd kandidaten zijn zeer divers: van jong tot oud, van ondernemer tot werknemer en van bekend tot minder bekend. Wat ze verbindt, is dat ze tempo willen maken op weg naar de nieuwe economie. Nieuwe kandidaten kunnen zich nog aanmelden tot 30 november 2020.

Tot de bekende kandidaten behoren onder meer tv-presentator Harm Edens en schrijvers Eva Rovers en Shinta Uiterwaal. Ook jonge ondernemers en studenten als Werner Schouten (Jonge Klimaatbeweging) en Benito Walker (Youth for Climatestaan op de kieslijst. Verder schuiven diverse bedrijven kandidaten naar voren, zoals Henk Voormolen (Albron), Niels van Tent (Ebbinge), Margot Cooijmans (Philips Foundation) en Talitha Koek (GVB). Zij delen stuk voor stuk hun visie met hun slogans op de nieuwe economie.  

Het is fantastisch om te zien dat in zo’n korte tijd al zo veel kandidaten zich verkiesbaar hebben gesteld voor een rol als Minister van de nieuwe economie. Het laat zien dat een grote groep mensen staat te springen bij te dragen aan een duurzamere toekomst”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland en voorzitter van de jury. “Anderzijds is er nog voldoende tijd om je nog kandidaat te stellen. Hoe meer er op de kieslijst staan, hoe sterker ons geluid richting de politiek is voor nieuw, toekomstbestendig beleid. Dus bij dezen roep ik een ieder die zich geroepen voelt op om zich alsnog aan te melden. Samen kunnen we sneller.” 

Doe mee 

Heb jij een visie op hoe de nieuwe economie eruit moet zien en voel je je onvoldoende gesteund door de overheid? Stel je dan kandidaat als Minister van de nieuwe economie, voer campagne en wie weet kun je jouw ideeën wel pitchen voor een jury met daarin Jan Terlouw, Jeroen Smit, Talitha Muusse, Marije van der Made en Maria van der Heijden. Alle informatie: www.ministervandenieuweeconomie.nl. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.