Nieuws

24 experts aan de slag met toekomstscenario’s: hoe ziet de arbeidsmarkt in een circulaire economie eruit?

nieuws Circulaire economie 28 oktober 2021

Vandaag starten 24 experts, onder begeleiding van MVO Nederland, met het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor de Nederlandse arbeidsmarkt in een circulaire economie. Deze toekomstbeelden ondersteunen ondernemers, onderwijs en overheid in het zetten van noodzakelijke stappen in de circulaire transitie. Op 7 februari 2022, op de Nationale Conferentie Circulaire Economie, worden de uitkomsten overhandigd aan de Sociaal-Economische Raad (SER).

Het initiatief van de Goldschmeding Foundation en MVO Nederland brengt in een aantal workshops verschillende experts bijeen op het gebied van arbeidsmarkt en circulaire economie; deelnemers vanuit bedrijfsleven, onderwijs, overheid, kennisinstellingen en vakbewegingen. Zo nemen onder andere Karlijn Mol (Dura Vermeer), Giuseppe van der Helm (Leren voor Morgen), Sarah Hardus (Sociaal en Cultureel Planbureau), Jeroen van Muiswinkel (Copper8) en Salomé Galjaard (Gemeente Amsterdam) deel.

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland: “De overheid heeft een helder doel gesteld: in 2050 moet de economie volledig circulair zijn. Wat betekent dit doel voor de arbeidsmarkt? Een duidelijk toekomstbeeld is cruciaal voor ondernemers, onderwijs en overheid om concrete stappen te zetten in de transitie naar een circulaire economie.”

“De arbeidsmarkt is een belangrijke voorwaarde én sleutel naar een duurzame economie. We weten dat de juiste banen en vaardigheden deze toekomst mogelijk maken. Nu is het tijd om deze kennis te verbeelden. Goed onderbouwde en aansprekende toekomstbeelden werken mobiliserend voor alle stakeholders richting een circulaire economie” aldus Birgitta Kramer, programmamanager bij Goldschmeding Foundation.

Het project wordt uitgevoerd door MVO Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation. Deze werkt aan een betere wereld waarin mens, werk en economie met elkaar in balans zijn én elkaar versterken.

Lees meer over dit project of geef aan dat je op de hoogte gehouden wilt worden.

 

logo gf voor website

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.