Netwerk Gebouwde Omgeving

De Nederlandse bouwsector staat voor twee grote opgaven: in 2030 moeten er zo’n 1 miljoen woningen bij én de doelstellingen van het Klimaatakkoord moeten zijn gehaald. Dat lukt alleen als duurzaam en circulair werken de norm is. En als elke schakel in de keten meedoet: of je nu een architect, ingenieur, bouwbedrijf, producent of toeleverancier bent. Kortom: een uitdagende transitie. Ben jij werkzaam in de bouw en wil je echt stappen maken in het verduurzamen van je bedrijf én de sector? In het Netwerk Gebouwde Omgeving van MVO Nederland werk je samen met gedreven professionals aan het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. Plan een kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat Netwerk Gebouwde Omgeving voor jouw bedrijf kan betekenen.

➜ PLAN EEN KENNISMAKING IN

Wat is het Netwerk Gebouwde Omgeving?

Het Netwerk Gebouwde Omgeving is een actiegericht collectief van bedrijven dat werkzaam is in utiliteitsbouw, woningbouw en infrastructuur. Als netwerkpartner ben je niet alleen gemotiveerd deze sector grondig te verduurzamen, maar ook bereidwillig om hierin het voortouw te nemen. De gezamenlijke missie van het netwerk: een gebouwde omgeving organiseren die circulair is, gebruikmaakt van natuurlijke materialen en de gezondheid van mens en dier bevordert.

Waar werkt het netwerk Gebouwde Omgeving aan?

MVO Nederland is onlangs met dit netwerk gestart. Dit betekent dat we samen met jou als partner de focuspunten bepalen voor komende periode en verder. Met het oog op de transitie houden we ons onder andere bezig met een afvalvrije bouwplaats, natuurinclusieve bouw en het (her)gebruik van natuurlijke materialen. We nodigen je uit om vooral jouw visie hierop te delen.

 

vier redenen om je aan te sluiten

Werk tijdens maandelijkse meet-ups in klein gezelschap aan een individueel of collectief vraagstuk of casus

Doe mee met innovatieprojecten, die je zelf kunt initiëren of opzetten met andere partners

Wissel kennis en ervaring uit tijdens de tweejaarlijkse netwerkbijeenkomsten en ontmoet inspirerende professionals die jou en je bedrijf in ontwikkeling houden

Persoonlijke ondersteuning en gerichte matchmaking van jouw persoonlijke netwerkmanager

Wie zitten er al in het Netwerk Gebouwde Omgeving?

In het netwerk zijn op dit moment zo’n 18 grootbedrijven en mkb-bedrijven actief met een brede verscheidenheid aan expertises, verdeeld over de levensduur van bouwwerken.  Ook betrekken wij wetgevers, juristen en andere kennisexperts. Van gevestigde bedrijven tot start-ups, we werken gezamenlijk aan de uitdagingen die er voor ons liggen.

Bekijk welke bedrijven er al zijn aangesloten bij dit netwerk.

 

Gebouwde Omgeving

“Het netwerk geeft mij de optie tot kennisdeling, we kunnen als bedrijf groeien op relevante thema’s en een bijdrage leveren aan een duurzame, circulaire gebouwde omgeving”

Wil Jacobs, Manager bij Groen Als Een Service

Zo sluit je aan bij Netwerk Gebouwde Omgeving

Wil jij vanuit jouw functie of met jouw bedrijf ook aan de slag met de transitie naar een toekomstbestendige bouwsector? Plan dan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via onderstaande knop.

➜ PLAN EEN KENNISMAKING IN

Heb je je agenda op dit moment niet bij de hand? Laat dan hieronder je gegevens achter voor een terugbelverzoek. We nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.
➜ JA, BEL MIJ TERUG

 

Wat kost deelname aan het Netwerk Gebouwde Omgeving?

Dat is afhankelijk van je bedrijfsgrootte
  • 1-10 medewerkers: €700 per jaar
  • 11-100 medewerkers: €1160 per jaar
  • 101-250 medewerkers: €2100 per jaar
  • 251-500 medewerkers: €3490 per jaar*
  • +500 medewerkers: €8730 per jaar*

De partnerbijdrage is exclusief btw en berekenen we naar rato.

* Heeft jouw organisatie meer dan 250 medewerkers? Dan kun je zonder extra kosten ook aansluiten bij het Grote Bedrijvennetwerk.

Welke voordelen zijn er nog meer om Netwerkpartner Gebouwde Omgeving te worden?

  • Toegang tot het maandelijkse netwerkevent de Partner Meet-up
  • Gratis toegangticket tot het jaarlijkse event Dag voor DoenDenkers ter waarde van 299 euro
  • Toegang tot meet-ups, events en webinars over een relevante duurzame thema’s binnen én buiten de chemiesector
  • 10 procent korting op onze opleidingen: de mvo-expeditie en het TIAS Sustainability Program
  • Een aandeel in de nieuwe economie, dat je krijgt als bewijs om on- en offline te delen

Waarom kost het geld om partner te worden?

MVO Nederland is een non-profitorganisatie dus we maken geen winst. Om onze activiteiten te kunnen organiseren vragen we een partnerbijdrage.

Aan welke projecten werkt dit netwerk?

Momenteel werkt dit netwerk onder andere aan het project natuurlijk kapitaal, lees hier meer over dit project. Een voorbeeld van een afgerond project is het Betonakkoord