Modemerk Fabienne Chapot werkt aan duurzaamheid en transparantie

De kledingindustrie kent veel problemen met verspilling en verbruik van grondstoffen zijn bekend. Daarom zijn steeds meer modewinkels- en merken bezig met een duurzame transitie. Zo ook het modemerk Fabienne Chapot, dat met het concept ‘Relove’ al flink inzet op hergebruik en tweedehands. Met de IMVO-voucher deed Fabienne Chapot onderzoek naar een duurzaam inkoopbeleid, als aanvulling op hun duurzame concept.

Diepgravend onderzoek naar ketentransparantie

Het is het modemerk gelukt om een duurzamer inkoopbeleid op te stellen met betrekking tot de gebruikte materialen. En niet alleen dat: ook aan ketentransparantie is hard gewerkt.  Daarvoor was een goede screening nodig van de leveranciers uit Tier 1, waarbij Fabienne Chapot de Transparency Pledge toepaste. Door deze belofte voor meer transparantie te tekenen tonen bedrijven aan dat ze vastberaden zijn om aan duurzame en sociale bedrijfsvoering te doen.

Low-risk leveranciers

Het uiteindelijke doel is om 100% transparantie te creëren door de hele keten heen. Op dit moment is er volledig inzicht in de Tier 1 leveranciers en zijn er dus nog stappen te zetten met de leveranciers verder in de productie keten. Fabienne Chapot wil dat 100% van hun Tier 1 leveranciers audited zijn en bij voorkeur geclassificeerd kunnen worden als low-risk. De leveranciers uit India waar het bedrijf mee werkt behoren in elk geval tot deze categorie. Er ligt dus een goede basis.

Bekijk alle cases