Menswaardige Governance: op weg naar een Good Practice voor bestuurders en commissarissen

Van bedrijven wordt steeds indringender verlangd dat ze actief bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, sociale ongelijkheid en de afname van onze biodiversiteit. Voor bestuurders en commissarissen betekent dit dat ze vanuit een breder welvaartsbegrip moeten kijken naar hun organisatie. In het project ‘Menswaardige Governance’ gaan we met leergierige bestuurders en commissarissen intensief aan de slag om samen een zogenaamde Good Practice voor deze uitdaging te ontwikkelen.

Community of Practice

Als onderdeel van het project organiseren we Community of Practice-bijeenkomsten waarin bestuurders, commissarissen én wetenschappers met elkaar de dialoog aangaan. Samen gaan we op zoek naar een antwoord op hoe het ongemak rond duurzame transities te doorbreken is. Daarbij staan onderstaande vragen centraal: 

  • Welke thema’s en knelpunten komen naar voren?  
  • Wat leren we hieruit voor de praktijk en opleidingen?  
  • Hoe verhoudt theorie zich tot praktijk?

VOOR WIE IS HET PROJECT? 

Met een groep van zestien bestuurders en zestien commissarissen gaan we aan de slag. We richten ons op een mix van mensen uit mkb, grote bedrijven en beursgenoteerde bedrijven, zowel mannen als vrouwen en zowel beginnend in hun functie als met veel ervaring. Daarnaast stellen we een groep samen van maximaal vier aanbieders van executive governance-opleidingen. Met hen onderzoeken we hoe de we de Good Practice optimaal kunnen verbinden met hun opleidingsprogramma’s. Meer informatie over het project lees je in deze pdf. 

Onderzoek & praktijk

Uniek aan dit project is dat we de werkwijze van een Community of Practice combineren met toegepast wetenschappelijk onderzoek. Aangesloten bij het project zijn dan ook Patrick Nullens, hoogleraar Leiderschapsethiek en Menswaardige Samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek, en Rob Blomme, hoogleraar Organisatiegedrag aan Nyenrode Business Universiteit. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

logo gf voor website

INTERESSE? NEEM CONTACT OP 

De Community of Practice-bijeenkomsten vinden plaats tussen maart en december 2022. In maart 2023 is er een eindbijeenkomst waarop we de Good Practice presenteren. 

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Laat hieronder je gegevens achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wie ben je
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mobiele telefoonnummer in
Vul je e-mailadres in
Waar werk je
Vul je organisatienaam in
Vul je KVK in
Geef aan hoeveel medewerkers jouw organisatie heeft

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden