Meet Jack bouwt sterke, transparante relaties met leveranciers in Azië

Jackfruit wordt steeds populairder op de plantaardige menukaart. De vrucht uit Zuidoost-Azië bevat veel vezels, mineralen en vitaminen en doet qua bite denken aan vlees of vis. Een prima vleesvervanger dus. Dat weet Meet Jack ook. Deze startup wil de wereld veroveren met de gezonde jackfruit om zo een duurzaam alternatief voor vlees aan te bieden.

Direct naar plantaardige impact

Als maatschappelijk verantwoord bedrijf wil Meet Jack ingrediënten rechtstreeks inkopen. Zonder tussenkomst van een importeur ontstaat meer ketentransparantie en die transparantie kan altijd beter. Namelijk door direct contact met de leveranciers. Om zicht te houden op hun productieproces, het sociale profiel en de productkwaliteit startte Meet Jack een onderzoek met de IMVO-voucher.

Transparantie tot aan de boom

Adviseur Agri2value zocht samen met Meet Jack naar een geschikte leverancier – en met succes. De eerste container is inmiddels verscheept en het bedrijf heeft nu een transparante keten tot aan de boom waar de jackfruits groeien. Nu wil Meet Jack de relatie met leveranciers verder uitbouwen en versterken. Dit doet het bedrijf door informatie te delen over belangrijke thema’s als klimaatimpact en de inkomenspositie van arbeiders.

“Het is fijn om sterkere relaties te kunnen realiseren met de IMVO-voucher.”

Marjolein Pleune, Meet Jack

Bekijk alle cases