marlies | dekkers geeft vrouwelijke medewerkers leiderschapstrainingen

In 2021 startte marlies | dekkers, het beroemde merk voor lingerie en zwemkleding, het emancipatieprogramma Bringing Females Forward. Dit programma richtte zich op de empowerment van vrouwelijke fabrieksmedewerkers in China. Voor dit eerste onderzoek gebruikte het bedrijf de IMVO-voucher. Met dezelfde voucher zette marlies | dekkers daarna de vervolgstap.

Belangrijke waarden ontwikkelen

Het programma helpt vrouwen met de ontwikkeling van waarden die zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld zelfvertrouwen op het werk. Iedere individuele vrouw moest haar persoonlijke behoeften en wensen kunnen terugvinden in het programma. Met de IMVO-voucher heeft marlies | dekkers module II van het ontwikkelingstraject voor de vrouwen versterkt.

Training, impactmeting, uitbreiding

Module II stond in het teken van lokale training door externe partijen. De trainingen zijn ontwikkeld op basis van de behoeften van vrouwen die zij aangaven in de eerste module. Vrouwelijk leiderschap en communicatie staan in de trainingen centraal. Om het effect van de trainingen vast te stellen volgt nu een impactmeting. Daarnaast gaat marlies | dekkers aan de slag met het opschalen en automatiseren van het project, voor inzet in andere fabrieken.

Bekijk alle cases