Op onderzoek uit
Labl Fashion werkte samen met reNature – een organisatie die boeren helpt bij de overstap naar duurzame, regeneratieve manieren van landbouw. De organisatie koppelt bijvoorbeeld boeren aan andere boeren, die hun kennis over regeneratieve landbouw overdragen.
Aan de slag met een nieuwe manier van creëren en verkopen
Niet alleen richtte Labl Fashion zich op de regeneratieve teelt van katoen. Ook andere stappen in de keten kregen de aandacht, zoals de regeneratieve verwerking van textiel en eerlijke kledingproductie.
Labl Fashion en reNature sloegen de handen ineen om de lokale boerengemeenschap van kennis en tools te voorzien voor de regeneratieve katoenteelt. Hiervoor schreven ze een rapport met daarin een ontwerp voor de inrichting van de farms. Het doel is om dit op te schalen naar ongeveer 5.000 boeren.
Op naar meer
Met het rapport als basis wil de kledingproducent nu financiering ophalen om modelfarms te kunnen bouwen en daar training te geven. Dat is een uitdaging, maar volgens Labl Fashion liggen in deze markt veel kansen. Zo zijn er mogelijkheden met natuurlijk bewaterd (rainfed) katoen, dat veel CO2 opneemt en daarom goed geschikt is voor regeneratieve landbouw.
IMVO-voucher
Volgens Labl Fashion biedt de IMVO-voucher waardevolle kansen voor ondernemers om gedegen onderzoek te doen naar complexe zaken. “Het onderzoek heeft ons dusdanig veel opgeleverd dat we nu concrete handvatten hebben om verder aan de slag te gaan met verduurzaming.”