Kledingmerk NZA zorgt stap voor stap voor meer ketentransparantie

Stijlvolle herenkleding, gemaakt met respect voor de Aarde: dat is New Zealand Auckland in een notendop. Dit kledingmerk gebruikt onder andere biologisch katoen en gerecycled polyester. Hoewel NZA zich inzet voor verantwoorde productie, wilde zij een beter inzicht krijgen op de werkwijze van al hun producenten, bijvoorbeeld uit China. Daarom startten ze een ketenonderzoek met de IMVO-voucher.

Bewustzijn van impact en criteria voor de keten

Naar aanleiding van het onderzoek moeten de bij NZA aangesloten fabrieken nu frequenter en meer gedetailleerd informatie aanleveren over de stand van zaken in hun fabriek, en wordt er van alle fabrieken verwacht dat ze voldoen aan de eisen van de BSCI standaard. Ook werken de inkoopteams van NZA nu met een gids voor duurzaam inkopen. Deze stap past bij het toegenomen bewustzijn van NZA over impact op de planeet en mensen. Dat betekent ook dat het bedrijf kritischer gaat kijken naar de standaarden van leveranciers en partners.

Van de hoed en de rand

Het onderzoek levert uiteindelijk tevreden ondernemers van NZA op. De toekomstplannen zijn hoopvol, met verder onderzoek naar tier 2 leverancier en de start van nieuwe functies binnen het bedrijf rondom duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo heeft NZA wat betreft het productieproces steeds meer inzicht in haar keten en waar alle materialen die zij gebruikt voor haar producten vandaan komen.

Bekijk alle cases