Jolo Fashion Group werkt aan ketentransparantie en een duurzaam productieproces

Jolo Fashion Group (JFG), specialist in duurzame kinderkleding, werkt met leveranciers in Azië en Europa. Eerder verzamelde het Brabantse bedrijf al inzicht over obstakels en prioriteiten op productielocaties. Een nieuw onderzoek met de IMVO-voucher richtte zich op de vraag: hoe krijgen we samen met Tier 1 leveranciers uit China en Bangladesh zicht op tier 2-spelers in de keten, om zo SDG-gerelateerde doelen te realiseren?

Minimale voorwaarden voor leveranciers

In China heeft JFG een groot aantal toeleveranciers, variërend van stoffenmakers tot ververijen. Middels het online platform tex.tracer heeft JFG nu steeds meer zicht op het productieproces.

JFG heeft advies gekregen om het proces van Minimum Requirements te intensiveren voor de vaste productielocaties. Daarnaast gaat het bedrijf een beperkt aantal stoffenleveranciers uitkiezen die dan dienen als voorkeursleveranciers.

Duurzamer materiaal

Een ander deel van het advies richt zich op duurzaamheid, in het bijzonder het gebruik van stoffen als polyester en katoen. Vooral de levering van gerecyclede polyester garens blijkt goed haalbaar. JFG is tevreden over zowel de voucher als het advies van Ellen van den Adel van Work on Progress. Zij hielp hen al eerder goed op weg in gesprekken met leveranciers.

“De grootste winst van de IMVO-voucher is bewustwording op alle fronten, om partners steeds opnieuw te informeren, inspireren en confronteren”

Inge Dommerholt, Jolo Fashion

Bekijk alle cases