lingeriebedrijf marlies|dekkers verduurzaamt keten in China

Modebedrijf marlies|dekkers verduurzaamt de eigen keten door de levens van vrouwelijke arbeiders in Chinese fabrieken te verbeteren. Daarvoor is onder meer onderzoek gedaan naar hun omstandigheden én naar hoe deze het zouden kunnen worden verbeterd middels onderhandelingen en trainingen. Benieuwd wat dit onderzoek voor deze dames oplevert?

Analyse van de arbeidsomstandigheden

Hoewel de ambitie voor het ‘Female Empowerment’ project groot is, richt marlies|dekkers zich vooralsnog op een enkele pilot met één Chinese partner. Deze fabrikant staat open voor verbetering en erkent dat er nog veel winst te behalen valt. Als start van de pilot is een werknemersenquête uitgegaan. Hiervoor is gebruik gemaakt van een QR-code voor betere anonimiteit en om de betrouwbaarheid van de data te garanderen.

Resultaten

Ondanks het risico op manipulatie van de data zijn er interessante punten naar voren gekomen uit het onderzoek, waar marlies|dekkers en de Chinese Fabrikant mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling, groei in salaris en doorgroeimogelijkheden van de vrouwen liggen nog veel kansen voor verbetering.

Vervolgstappen

Het trainingsprogramma dat op dit moment ontwikkeld wordt en rond het eind van dit jaar zal worden gestart, heeft als doel om de vrouwen meer grip te geven op hun hun leven. Indien het onderzoek en het programma succesvol blijken, hoopt het verantwoorde lingeriebedrijf hun impact te vergroten door uit te breiden naar de rest van de keten.

IMVO-voucher

Lingeriebedrijf marlies|dekkers deed onderzoek naar duurzame verbeteringen in de keten met behulp van de IMVO-voucher. Wil jij ook aan de slag met jouw keten en wil je daarbij een financiële steun in de rug? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle cases