Meet Jack’s zoektocht naar duurzame jackfruits

Meet Jack importeert jackfruits, en zocht een nieuwe duurzame leverancier. Op deze manier wil Meet Jack zorgdragen voor goede leefomstandigheden, werk voor een eerlijk loon garanderen en bijdragen aan een gezonde biodiversiteit. Met de IMVO-voucher begonnen zij hun zoektocht.

Duurzaam groeien

Meet Jack wil blijven investeren in een gezonde, eerlijke productie. Meet Jack zocht partners in India en Sri Lanka die een directe link hebben met de boeren. Zo kunnen zij er zeker van zijn dat het product voor een eerlijke prijs wordt gekocht en de fabrieksmedewerkers een goed leefbaar loon ontvangen. Ook wilden zij een partner die werk maakt van ecologische verbeteringen en gendergelijkheid.

Adviestraject met concrete resultaten

Met deze eisen op zak bracht vond Meet Jack Mercadero en samen vroegen zij een IMVO-voucher aan. Deze organisatie heeft veel expertise op het gebied van eerlijke en ecologisch verantwoorden voedselketens. Gezamenlijk stelden zij een lijst samen van 6 mogelijke nieuwe leveranciers die aan de richtlijnen van Meet Jack voldoen. Door de corona pandemie werden bedrijfsbezoeken onmogelijk en moest Mercadero creatief te werk gaan. Door juist intensiever samen te werken met partners in India en Sri Lanka is het gelukt een betrouwbare en duurzame leverancier te vinden. Inmiddels heeft Meet Jack hun leveranciersketen uitgebreid.

IMVO-Voucher

Meet Jack deed onderzoek naar duurzame verbeteringen in de keten met behulp van de IMVO-voucher. Wil jij ook aan de slag met jouw keten en wil je daarbij een financiële steun in de rug? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle cases

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.