AGRIFER verbetert landbouwopbrengsten in Ivoorkust

AGRIFER is actief in Ivoorkust en wil met de introductie van substraatteelt bijdragen aan de verduurzaming van het land. Omdat het bedrijf snel groeit, zette AGRIFER de IMVO-voucher in voor onderzoek en advies omtrent het vergroten van de eigen duurzame business case.

De landbouwopbrengsten in Ivoorkust zijn laag, dus wordt er veel geïmporteerd. Ook is het watergebruik en de inzet van gewasbeschermingsmiddelen erg hoog. Door over te stappen op substraatteelt, waarbij boeren telen op substraat in plaats van in de volle grond, kun je de groeiomgeving van de planten veel beter beheersen. AGRIFER helpt boeren met de overstap naar groenteteelt op substraat met advies én het leveren van producten.

Onderzoek

Het concept van AGRIFER slaat bij steeds meer klanten aan en daarom kreeg de oprichter behoefte aan een goede strategie en het structureren van zijn business. Met behulp van de IMVO-voucher liet AGRIFER door Away4Africa onderzoek doen naar de huidige financiële situatie en de mogelijkheden voor stabiele groei van de organisatie. Onder andere door het opzetten van financiële rapportages en een rekenmodel voor de opbrengsten van substraatteelt. Ook kreeg AGRIFER advies voor een toekomstbestendige bedrijfsstrategie.

Resultaten

De adviseur van Away4Africa heeft een businessmodel uitgewerkt om het duurzame concept van AGRIFER verder uit te rollen. Daarin zijn ook de benodigde investeringen opgenomen. Voor potentiële klanten heeft Away4Africa een rekenmodel ontwikkelt waarmee inzichtelijk wordt gemaakt wat de verwachte productie en verkoop zijn die de investering oplevert. Hiermee kunnen specifieke offertes voor klanten worden opgesteld.

Toekomst

AGRIFER staat op het punt een trainings- en democentrum in Tiébissou op te zetten en de productie in kassen uit te breiden met 30 ha. In het trainings- en democentrum kan AGRIFER laten zien wat substraatteelt op kan leveren en jonge mensen opleiden om op deze manier te telen. Naar verwachting zal dit ervoor zorgen dat meer en meer telers in Ivoorkust op deze manier gaan telen. Zo kan de hoeveelheid geteelde groenten in Ivoorkust stijgen, hoeft er minder geïmporteerd te worden en kunnen Ivorianen genieten van groente van betere kwaliteit. Dankzij het onderzoeksproces is AGRIFER ook in contact gekomen met mogelijke financiers.

IMVO-Voucher

Wil jij net als AGRIFER verbeteringen aanbrengen in jouw internationale keten en heb je advies nodig? Schakel dan MVO Nederland in met de IMVO-voucher. Wij zoeken voor jou de juiste adviseur en met de voucher krijg je tot 50% van de advieskosten terug.

Bekijk alle cases

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.