Africa Sustainable Aquaculture realiseert duurzame tilapia kwekerij

Africa Sustainable Aquaculture initieert en ontwikkelt een duurzame aquacultuur sector in Ethiopië. Voor de realisatie van een nieuwe tilapiakwekerij liet het bedrijf de maatschappelijke risico’s van dat project in kaart brengen met hulp van de IMVO-voucher.

Onderzoek

Africa Sustainable Aquaculture focust zich op de hoogwaardige productie van talipa voor de lokale markt en export, om op die manier bij te dragen aan voedselzekerheid, werkgelegenheid en capaciteitsopbouw in het land. ASA is ontstaan vanuit het idee dat duurzaam investeren in een land bijdraagt aan de zelfredzaamheid ervan.

ASA had het plan om een tweede tilapia kwekerij in Kebele te starten en zette de IMVO-voucher in om onderzoek te laten uitvoeren naar de maatschappelijke risico’s die dit met zich meebrengt. Het doel van dit Environmental & Social Risk Assessment was om de maatschappelijke risico’s van het project inzichtelijk te maken en concrete aanbevelingen te verkrijgen over het beperken en managen van die risico’s.

Inzichten

Het onderzoek heeft ASA inzicht gegeven in de voordelen en risico’s van het project. Zo bezitten veel lokale boeren weinig land en zal de kwekerij werkgelegenheid opleveren voor die boeren en de lokale gemeenschap. Ook heeft ASA inzicht gekregen in de invloed die het project zal hebben op de lokale gemeenschap. Een van de aandachtspunten is de politieke situatie in het land in de aanloop naar de verkiezingen. Een goede band opbouwen met de lokale community moet voor stabiliteit en vertrouwen zorgen om dat risico zo veel mogelijk te beperken.

Toekomst

ASA Ethiopië is begonnen met het verplaatsen van viskooien van de bestaande kwekerij naar deze nieuwe kwekerij. De adviezen uit het onderzoek worden opgevolgd en de lokale gemeenschap is akkoord met het project. ASA Ethiopië is begonnen met de aanleg van visvijvers en bouwt het project op zoals in het rapport omschreven is.

IMVO-voucher

Africa Sustainable Aquaculture deed onderzoek naar duurzame verbeteringen in de keten met behulp van de IMVO-voucher. Wil jij ook aan de slag met jouw keten en wil je daarbij een financiële steun in de rug? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle cases

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.