Green Tanning Initiative

Leer is een gewild product, maar door het gebruik van grote hoeveelheden water en metalen is het productieproces niet altijd even duurzaam. Wie milieuvriendelijk leer wil inkopen, staat daarom voor een uitdaging. Het Green Tanning Initiative wil daar verandering in brengen door Europese inkopers te koppelen aan duurzame leerproducenten in Ethiopië. Een land dat nog niet zo bekend is als leerproducent, maar waar goede kansen liggen voor ondernemers.

Het Green Tanning Initiative is een driejarig ontwikkelingsprogramma dat milieuvriendelijke leerproductie in Ethiopië promoot en de werkgelegenheid in het land vergroot. Het initiatief werkt samen met lokale leerlooierijen en fabrieken en helpt hen met het verduurzamen van productieprocessen. Bijvoorbeeld door in te zetten op looimethoden met minder metaal- en watergebruik en het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de keten.

Bedrijven die in Ethiopië willen inkopen, kunnen aansluiten bij het programma. Als deelnemer helpt GTI je bij het ontdekken van de mogelijkheden in Ethiopië door je in contact te brengen met producenten in het land. Het Green Tanning Initiative is een samenwerking tussen chemiebedrijf Stahl, Solidaridad en MVO Nederland. Het programma wordt gesubsidieerd door de EU. MVO Nederland is kennispartner en matchmaker. Ook organiseert MVO Nederland handelsmissies naar Ethiopië.

4 Redenen om mee te doen

1. Ontdek ondernemingskansen in Ethiopië
2. Kom in contact met Ethiopische leerproducenten
3. Draag bij aan het verduurzamen van de leerindustrie.
4. Werk mee aan het creëren van werkgelegenheid in Ethiopië

“Ethiopië is nog niet erg bekend als land om leren producten in te kopen. En dat terwijl Ethiopië het meeste vee heeft van heel Afrika en ervaren is in het produceren van leer.”

Frans Tilstra, Projectleider GTI

Meedoen?

Heb je interesse om mee te doen? Vul het formulier in. Frans Tilstra vertelt je graag meer over het project.

 
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Laat je e-mailadres achter zodat we contact met je kunnen opnemen.
Laat je e-mailadres achter zodat we contact met je kunnen opnemen.
Laat je e-mailadres achter zodat we contact met je kunnen opnemen.
Vul je telefoonnummer in
Geef aan waar je vraag over gaat
Geef een onderwerp
Schrijf een bericht

Ga akkoord met onze voorwaarden