GreenLink ontwikkelt circulaire energieopslag in Gambia

GreenLink houdt zich bezig met het opwekken en opslaan van duurzame energie. Ze leveren zonne-energie aan zowel bedrijven als particulieren en helpen met de aanleg van warmtepompen. Essentiële diensten voor de energietransitie dus, die ze niet alleen in Nederland willen inzetten, maar ook graag in het buitenland.

 

Meer elektriciteit en werkgelegenheid

Voor het onderzoek met behulp van de IMVO-voucher richtte GreenLink zich op Gambia. In dit West-Afrikaanse land plande het bedrijf een circulair opslagsysteem voor zonne-energie, samen te stellen met gebruikte accu’s van elektrische auto’s. Niet alleen goed voor de elektriciteit in Gambia, maar ook voor de werkgelegenheid in het land.

Voedingsbodem voor meer successen

In Gambia blijkt volgens het onderzoek inderdaad een markt voor de circulaire energieopslag van GreenLink. Nu gaat het bedrijf de mogelijkheden onderzoeken om deze te bouwen. Ook gaat de duurzame pionier de huidige Gambiaanse productie uitbreiden en mogelijk verder uitrollen in andere landen. Het onderzoek met de IMVO-voucher bevestigde de mogelijkheden voor de toekomst.

“Met dit IMVO-rapport kunnen we vervolgstappen zetten om de circulaire GreenLinkbatterij in gebruik te nemen”

Maarten Strengers, GreenLink

Bekijk alle cases