Go & Grow verlengt de houdbaarheid van fijne bonen

Verlengen van de houdbaarheid van voedsel is om meerdere redenen een goed idee. Niet alleen om verspilling tegen te gaan, maar ook om voedsel duurzamer te vervoeren. De snelle route per vliegtuig zorgt immers voor meer uitstoot dan de langzame route per vrachtwagen of container. Het bedrijf Go & Grow Farm Solutions onderzocht het verlengen van de houdbaarheid van met de IMVO-voucher.

Natuurlijke bemesting voor betere kwaliteit

Om de kwaliteit en houdbaarheid van de fijne bonen te verbeteren onderzocht Go & Grow onder meer de bemesting en de staat van de bodem. Een van de focuspunten was het verminderen van de input van kunstmest. Door meer gebruik te maken van natuurlijke meststoffen en stikstof te reduceren kan Go & Grow tot kwalitatief betere fijne bonen komen.

 Standaard advies

De fijne bonen kunnen nu in Nederland terechtkomen met een meer duurzame manier van transport – getransporteerd met de container in plaats van het vliegtuig. Daarnaast heeft Go & Grow een analyse gemaakt van de elementen die aanwezig zijn in de fijne bonen. Deze standaard voor de kwaliteitsverbetering van fijne bonen gaan ze toepassen op meerdere farms om het succes uit te breiden.

Bekijk alle cases