Frisian Motors bespaart grondstoffen met kwaliteitschecks

Frisian Motors maakt milieuvriendelijke elektrische werkvoertuigen, bijvoorbeeld voor evenementen of moeilijk begaanbare terreinen. Toch gaan ze met het bedrijf voor nog meer duurzaamheid. Daarom lieten ze met behulp van de IMVO-voucher een onderzoek doen naar kwaliteitsafwijking: de fouten in onderdelen van apparaten.

Flink verlaagde foutmarge

Door de fouten terug te brengen van maximaal 20% naar maximaal 3% bespaart de fabrikant niet alleen grondstoffen, maar ook kosten. Een win-win situatie dus, waarover Frisian Motors graag meer kennis wilde opdoen. Samen met de adviseur ging FM op bezoek bij de handelspartner in China. Hier namen ze de afwijkingen door en koppelden deze aan grondoorzaken. Vervolgens kwam FM met een uitgebreid plan voor meer controles en andere oplossingen, waardoor de foutmarge tot liefst 85% afnam.

Betere kwaliteit en arbeidsomstandigheden

Nieuw aangenomen medewerkers gaan nu binnen de fabrieken van FM kwaliteitscontroles uitvoeren en onderzoeken of alles voldoet aan het protocol. En het blijft niet alleen bij technische checks: FM gaat zich ook inzetten voor betere arbeidsomstandigheden. Zo heeft het onderzoek resultaat gehad op zowel materieel als menselijk gebied.

Bekijk alle cases