Fairtrade Original werkt aan een leefbaar inkomen voor kokosboeren

Fairtrade Original omschrijft zich als ‘foodmerk met een missie’. En die woorden zijn niet voor de bühne: het merk maakte al eerder impact op de koffie-industrie door koffieboeren een Leefbaar Inkomen Referentie Prijs (LIRP) te bieden. Fairtrade Original is ook voor andere producten op weg naar een leefbaar inkomen voor de boeren.

Eerlijke prijzen, leefbare lonen 

Fairtrade Original startte met de IMVO-voucher een onderzoek naar een Leefbaar Inkomen Referentie Prijs voor kokosboeren in Sri Lanka. De LIRP slaat op de prijs die een boer voor een product moet ontvangen om een leefbaar inkomen te verdienen. De prijs gaat uit van duurzame productiemethoden en helpt om toe te werken naar meer financiële stabiliteit en welvaart voor boeren.  

Nog meer werk aan de winkel 

Met het onderzoek wist Fairtrade Original de LIRP voor kokosnoten uit Sri Lanka vast te stellen. Dat is een mooi referentiepunt voor de toekomst, maar er blijkt nog een gat te zijn tussen de LIRP en de prijs die nu wordt betaald. Dit gat wil Fairtrade Original stapsgewijs dichten. Ook is Fairtrade Original van plan om de inzichten rondom leefbaar inkomen voor de boeren uit te breiden naar andere producten, te beginnen met kokosnoten.   

“De IMVO-voucher is waardevol om verduurzaming mogelijk te maken.” – Martin Boon, Fairtrade Original  

Bekijk alle cases

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.