Expert in groene Energy Qlair2Energy maakt brandstof uit cashewnootschillen

Innovatieve ondernemers werken constant aan nieuwe oplossingen voor brandstof en energie. Een goed voorbeeld is Qlair2Energy, dat energie duurzaam opwekt uit oliën en vetten. Het bedrijf ging met de IMVO-voucher op onderzoek uit om de productie van biobrandstof uit cashewschillen verder te verduurzamen. De training van lokale medewerkers in Vietnam was hierbij een essentieel onderdeel.

Onderzoek naar nieuwe biobrandstof in Vietnam

Het restproduct van cashewnoten leent zich goed voor duurzame energie als je cashewschillen perst tot vloeistof. Door deze vloeistof, met de afkorting CNSL, te raffineren, ontstaat bruikbare brandstof. Qlair2Energy staat tijdens dit proces in nauw contact met de lokale Vietnamese bevolking en de lokale leveranciers van de cashewschillen.

Vanwege de strikte regels rondom nieuwe duurzame energie krijgt Qlair2Energy begeleiding van adviseur Evers Renewable Energy in het proces. Zij adviseren over scholing en controle van de regels.

Trainen tot een vlekkeloos proces

De focus ligt nu op het vergroten van kennis van medewerkers op verschillende onderwerpen: lokaal transport, gebruik van controlesystemen en veiligheid op de werkvloer. De ondernemers van Qlair2Energy zijn tevreden en kijken uit naar de toekomst van hun project.

Bekijk alle cases