ExoLink sterkt Afrikaanse boeren met dataplatform FarmerLink

Boeren wereldwijd zoeken naar manieren om hun bedrijfsvoering te verbeteren en zo het beste uit hun boerenbedrijf te halen. Daarbij lopen ze vaak wel tegen een probleem aan dat veel kleinschalige ondernemers kennen: gebrek aan data en kennis. Zo is meer inzicht op ingewikkelde ketens bijvoorbeeld nodig om veranderingen aan te brengen.

Met data naar betere landbouw 

Precies dat wilde ExoLink bieden aan Afrikaanse boeren. Het bedrijf helpt ondernemers met data en informatietechnologie en lanceerde Farmerlink voor boeren in ontwikkelingslanden. Dit platform geeft boeren op basis van data inzicht in bijvoorbeeld planting, oogsten en actuele prijzen van producten, die ze ook weer kunnen delen met hun coöperatie. 

De boeren krijgen met FarmerLink ook meer grip op hun bedrijfsvoering. Ze zien bijvoorbeeld met welke gewassen ze beter kunnen werken en hoe ze hun land efficiënter kunnen inrichten. Ook krijgen ze een beeld van hun huidige productie. Dat is handig voor bijvoorbeeld bijenhouders, als zij willen weten hoe veel honing ze per dag kunnen produceren. Met behulp van de IMVO-voucher onderzocht ExoLink de mogelijkheden om het gebruik van dit platform onder boeren te stimuleren. 

Resultaten en vervolg 

Het onderzoek gaf ExoLink de mogelijkheid om het platform uit te rollen in verschillende Afrikaanse landen. Het bedrijf weet nu beter welke belemmeringen er zijn en hoe ze die kunnen wegnemen, zodat het platform een doorslaand succes wordt. De voucher krijgt dan ook een 8 van ExoLink. 

Bekijk alle cases 

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.