Eventmanager (24 uur per week)

Haal jij je energie uit het organiseren en bedenken van toffe, creatieve events? Ben jij de persoon die je moet hebben als het gaat om het zorgvuldig en nauwkeurig plannen en uitvoeren van projecten? En heb je minimaal twee jaar werkervaring bij een eventbureau of een commerciële organisatie? Dan zou jij wel eens de nieuwe eventmanager kunnen zijn van MVO Nederland, de beweging van ondernemers in de nieuwe economie.

Als eventmanager ben je onderdeel van het marketingcommunicatieteam van MVO Nederland. Dit team werkt onder meer aan het versterken van ons merk en het vergroten van het partnernetwerk. Inmiddels zijn er zo’n 2.000 bedrijven onderdeel hiervan, maar we willen natuurlijk altijd meer. Want hoe groter onze beweging, hoe groter de kans dat in 2025 twintig procent van de economie omgaat in de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. 

Wat ga je doen? 

Om onze partners met elkaar in contact te brengen – maar ook om nieuwe partners te werven – zetten we sterk in op events. Dat gaat van ons jaarlijkse grote Nieuwe Economie-festival (NE) tot en met bijeenkomsten rondom een bepaald onderwerp of sector. Daar vinden ondernemers elkaar en ontdekken we kansen voor een snellere overgang naar de nieuwe economie. Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan al die events door: 

  • creatieve en effectieve events en concepten mede te bedenken en ontwikkelen; 
  • de events van begin tot eind goed te managen en organiseren – van het regelen van sprekers en locaties tot het ontwikkelen van een programma en draaiboek; 
  • het uitnodigings- en opvolgingstraject uit te voeren via e-mailmarketing; 
  • onze events en uitnodigingstrajecten continu te optimaliseren zodat ze nog beter bezocht en gewaardeerd worden; 
  • de events intern en extern te promoten en in lijn te houden met de MVO Nederland-positionering. 

 Wie ben jij?  

Als eventmanager ben jij iemand die duidelijke prioriteiten en acties bepaalt om onze doelen binnen de afgesproken termijn te bereiken. Je werkt graag met planningen en checklists en raakt niet in de stress als ze onverwachts moeten worden aangepast. Collega’s waarderen je om je logische en nauwkeurige werkwijze. En je toont ondernemerschap door regelmatig nieuwe en originele ideeën te initiëren om events nog effectiever te maken. Je bent verder flexibel inzetbaar en bereid om soms ook ’s avonds een event te draaien.  

Dankzij maximaal vijf jaar ervaring weet je al goed wat wel en niet werkt in de eventbranche en neem je jouw opgedane expertise mee naar MVO Nederland – ook op het gebied van e-mailmarketing via Mailchimp. Bovenal ben je natuurlijk een gezellige toevoeging aan het marketingcommunicatieteam.  

Wat bieden wij? 

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dat we met het marketingcommunicatieteam regelmatig leuke uitjes organiseren. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons zit je in een omgeving die zo afwisselend is dat verandering de standaard is. 

Interesse? 

Ben jij 24 uur per week beschikbaar en zie je deze nieuwe functie wel zitten? Mail je cv, een korte case van een recent event dat je hebt neergezet met daarbij een uitleg waarom je die zo tof vond én een persoonlijke motivatie uiterlijk 31 maart 2020 naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature eventmanager. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marije Perdon via m.perdon@mvonederland.nl