Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Masterclass: verduurzaming incontinentiemateriaal in de zorg

Circulaire economie Openbaar Zorg Dinsdag 18 oktober 2022 van 09.30 tot 10.45 uur | Online

Als er één sector is waar veel kansen liggen om te verduurzamen, dan is het de zorg wel. Eén operatie in het Radboud UMC is goed voor maar liefst 27 kilo afvalproductie. En tijdens de coronapandemie gooiden ziekenhuizen dagelijks zeven vuilniszakken weg vanuit de IC – het zijn zomaar twee voorbeelden. Uit het recente Gupta-rapport blijkt dat op de afvalstapel incontinentiemateriaal één van de grootste boosdoeners is. Hier kun je als zorginstelling dus écht impact mee maken. Welke circulaire oplossingen zijn er voor dit materiaal en hoe pak je dit aan? Ontdek het tijdens deze masterclass.

Je krijgt meer te weten over circulaire oplossingen voor incontinentiemateriaal in de zorgsector. Ontdek daarbij de laatste ontwikkelingen op dit gebied vanuit verschillende bedrijven. Zo heeft Renewi plannen om een recyclefabriek voor incontinentiemateriaal te bouwen. En heeft Bart Villerius van Priovention B.V. de ambitie om voor 2023 50 miljoen wasbare incontinentieproducten circulair én lokaal te verwerken. Verder kom je erachter hoe je het taboe doorbreekt rondom dit onderwerp.

DEZE MASTERCLASS IS INTERESSANT VOOR JOU ALS…

  • je benieuwd bent naar de nieuwste circulaire oplossingen op dit gebied
  • je vanuit jouw rol in de zorg behoefte hebt aan een duurzame oplossing voor incontinentiemateriaal
  • je graag mee wil doen aan een pilot, waarmee je concreet bijdraagt aan het verduurzamen van jouw organisatie

Sprekers

  • Esther Willems, beleidsontwikkelaar Duurzaamheid bij VGZ
  • Bart Villerius, eigenaar van Priovention B.V.
  • Hanneke Agterhuis, projectmanager Business Development bij Renewi

  • Moderator: Bas Maier, manager netwerk Zorg bij MVO Nederland

Voor wie

De online masterclass biedt vrije toegang voor verschillende professionals die actief zijn in de zorgsector. Denk aan mvo-managers, ambtenaren, beleidmakers, afvalverwerkers, producenten, verpleegkundigen en productontwikkelaars.

DEELNEMEN

Deze masterclass is online via Zoom. Via onderstaand formulier schrijf jij je in voor de masterclass. Daarna ontvang je een bevestiging met link tot deelname.