Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Workshop: Ongemak in de Boardroom

DVDD Nieuwe Rijkdom Vrijdag 09 juni 2023 van 14.30 tot 15.30 uur | Beatrix Theater, Utrecht

De veranderkracht van bedrijven is groot. Ze hebben een enorme impact op de transitie naar een nieuwe economie, waarin bedrijven zich richten op meervoudige waardecreatie die verder gaat dan economische winst. Dit betekent wel dat bedrijven vanuit een breder welvaartsbegrip moeten kijken naar hun organisatie, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt om dieper luisteren, trager nadenken en om het laten zien van je eigen authenticiteit en kwetsbaarheid. Dit is een complex proces en levert ongemak op. In deze workshop kijk je dit ongemak in de ogen en ervaar je op een interactieve, ervaringsgerichte manier hoe je soepel door dit ongemak heengaat.

We mogen, nee moeten zelfs, geraakt worden, diversiteit omarmen en in verbinding komen met elkaar. Hoe kom je met elkaar in verbinding en zorg je dat het welzijn en belang van de ander een plek krijgt daar waar besluitvorming – op grote en kleine schaal – plaatsvindt? In deze sessie zoeken we het uit, onder leiding van leiderschapscoach Ellemiek Etman en Sophie Kuijpers en Mariska Peeters van Blikverruimers.

Ellemiek Etman werkte als PhD-onderzoeker aan het project Ongemak in de boardroom, waar MVO NL met bestuurders en commissarissen het ongemak in de transitie naar een nieuwe economie verkende en omarmde. Blikverruimers maakt zich hard voor diversiteit in de boardroom, waarbij young professionals daadwerkelijk een plek en invloed krijgen. In deze sessie trekken ze samen op en bewegen ze gezamenlijk voorbij het instrumentele naar het ervaren.

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  • Je ervaart hoe je op een diepere manier in verbinding kunt treden met de ander, door andere vragen te stellen en anders te luisteren
  • Je leert waarom verbinding belangrijk is in de transitie naar een nieuwe economie
  • Je krijgt nieuwe inzichten hoe je bruggen kunt slaan op het thema intergenerationele diversiteit.

Sprekers

  • Ellemiek Etman, leiderschapscoach en facilitator voor bedrijven rond transitievraagstukken. Promovenda Ongemak en (deep)leiderschap in de economische paradigmashift
  • Sophie Kuijpers, bestuurslid Blikverruimers en advocaat Ondernemingsrecht bij BVDV Advocaten
  • Mariska Peeters, bestuurslid Blikverruimers en Sr. adviseur Innovatie, Kennis en Strategie bij min. J&V

DAG VOOR DOENDENKERS

Dit event is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.