Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Workshop & Escape Room: maak jouw organisatie Zero-Waste

Circulaire economie DVDD Vrijdag 09 juni 2023 van 13.30 tot 15.30 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Steeds meer bedrijven willen de hoeveelheid afval die ze op kantoor produceren verminderen. Sterker nog: er zijn er steeds meer die volledig afvalvrij willen worden. Heel goed natuurlijk, zeker gezien de doelstellingen die er zijn op circulaire economie. Dit Zero Waste worden vereist echter wel een behoorlijke organisatieverandering. Van afvalinzameling tot hergebruik van grondstoffen en rapportage; als je dit goed doet maak je zelfs aanspraak op een Zero Waste Certification. In deze sessie – geleid door Renewi Inhouse Services – leer je op een interactieve en leuke manier hoe jij zero waste wordt. Al doende en denkend.

Renewi zet op de Dag voor Doendenkers de interactieve ‘Zero Waste Escaperoom’ neer. In groepen van vier tot zes personen leg je hierin de route naar een afvalvrije organisatie af. Aan de hand van vragen en opdrachten kom je steeds verder en ontwijk je de obstakels die je tegenkomt. Het winnende groepje is die groep die de escape room het snelst oplost.

Let op: je kunt deze sessie volgen in beide tijdsblokken: 13.30 – 14.15 uur & 14.30 – 15.30 uur. 

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  1. Je leert de stappen die nodig zijn om jouw organisatie afvalvrij te maken
  2. Je gaat alvast in een interactief spel aan de slag
  3. Je ontdekt hoe leuk het is om te werken aan een zero waste-organisatie

Anita Rebel (Project Manager Renewi Inhouse Services) en Willem Sterkenburg (Manager Renewi Inhouse Services) verzorgen de sessie. Ben je nu al geïnteresseerd om een Zero Waste Certification te halen? Kijk dan op www.zerowastecertification.nl voor de voorwaarden.

Renewi maakt als hoofdsponsor Dag voor DoenDenkers afvalvrij

Dag voor Doendenkers is powered by Renewi. Met EcoSmart helpt Renewi bedrijven om minder afval te produceren en het afval dat niet is te voorkomen beter te scheiden. Dat kan bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, maar ook op events. Voorafgaand aan Dag voor Doendenkers spreekt EcoSmart met cateringleveranciers om afval te voorkomen. Ook stelt het middelen ter beschikking die afvalscheiding eenvoudig maken. Er zijn ook mensen van EcoSmart aanwezig die zorgen dat het afval in de juiste bakken belandt. Dit door bezoekers aan te spreken en oplettend te zijn bij het leeghalen van de prullenbakken.

DAG VOOR DOENDENKERS

Dit event is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.