Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Webinar: zo stuur je op een inclusief en divers personeelsbeleid

Grootbedrijven Openbaar Donderdag 25 juni 2020 van 11.00 tot 12.00 uur | Online

Onderzoek toont aan dat een diverse samenstelling van mensen in een team – met uiteenlopende kwaliteiten en achtergronden – leidt tot betere prestaties en resultaten. Als je hier als bedrijf niet bewust op stuurt, bestaat je team voor je het weet uit witte, hetero hoogopgeleiden die in hogere functies opvallend vaak man zijn. Een gemiste kans voor talenten die minder snel aan de bak komen én voor bedrijven. In dit webinar krijg je wetenschappelijke inzichten en praktische tips voor inclusief ondernemerschap.

Dit webinar is speciaal voor grootbedrijven

Dit webinar richt zich inhoudelijk op bedrijven met 100+ medewerkers. In augustus staat er een webinar over dit thema op de planning voor klein en midden MKB.

Stereotyperingen en vooroordelen over kenmerken als arbeidsvermogen, leeftijd, seksuele oriëntatie en etnische, culturele en religieuze achtergronden staan mensen vaak in de weg bij het solliciteren en doorgroeien binnen een bedrijf. Dat gaat ten koste van de inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer.

Maar bedrijven die dit anders willen aanpakken, komen uitdagingen tegen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om te zorgen dat er daadwerkelijk mensen met verschillende achtergronden op jouw vacature reageren. Daarom biedt dit webinar praktische kennis en inzichten. Hoe pas je je beleid effectief aan? Waar moet je op letten en hoe ziet inclusief ondernemen er in de dagelijkse praktijk uit?

Waarom je dit niet mag missen

  • Krijg actuele en verrassende inzichten in inclusief ondernemen
  • Ontdek welke maatregelen je kunt nemen om tot een inclusievere organisatie te komen
  • Hoor rechtstreeks uit de praktijk hoe je dit aanpakt én wat het je oplevert

Sprekers

  • Yelly Weidenaar, directeur van stichting Talent naar de Top, zet zich al jaren in voor meer diversiteit en inclusie in managementfuncties en deelt hierover haar praktijkervaringen en wetenschappelijke inzichten.
  • Ansco Dokkum, HR-directeur bij Randstad, deelt zijn ervaringen met beleid maken op dit thema en vertelt welke interventies hij daarbij in de praktijk toepast.
  • Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, deelt de visie van MVO Nederland op een inclusieve samenleving en vertelt over haar ervaringen in het bedrijfsleven.

Voor wie?

Het webinar is met name bedoeld voor HR-directeuren en MVO-managers van grote bedrijven.