Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Webinar: Verschillen moet je willen

Donderdag 08 oktober 2020 van 09.00 tot 10.00 uur | Online

Inmiddels is bewezen dat teams met een diverse samenstelling succesvoller zijn. Dit geldt ook voor Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen. We zien nog veel teams die bestaan uit dezelfde type mensen met kenmerken als wit, blank, man en van middelbare leeftijd. Wat is de toegevoegde waarde van een divers team en hoe kom je tot de juiste mix van mensen? Hoe stuur je hierop? Zijn er quota nodig? Deze vragen verkennen we in het webinar ‘verschillen moet je willen’ op 8 oktober van 9 tot 10 uur.

Onder meer Talitha Muusse, oprichter van Blikverruimers en toezichthouder bij MVO Nederland en Khalid Boutachekourt, directeur van Publinc en ervaren commissaris onder andere bij de NOS, delen hun visie op het thema. Maria van der Heijden deelt als directeur-bestuurder van MVO Nederland de belangrijkste aandachtspunten. Uiteraard krijg je volop ruimte om je eigen ervaringen te delen en vragen in te brengen.

Waarom je dit niet mag missen

  • Leer van ervaringsdeskundigen hoe je jouw rol als bestuurder of commissaris beter kunt invullen
  • Stel jouw vragen over diversiteit en inclusiviteit
  • Krijg concrete tips en trics aangereikt

Sprekers

  • Talitha Muusse, oprichter Blikverruimers en commissaris bij MVO Nederland, pleit voor meer diversiteit in besturen en raden van commissarissen
  • Khalid Boutachekourt, directeur van Publinc en ervaren commissaris onder andere bij de NOS gaat in op hoe je als toezichthouder een aanjager kan zijn op verschillen
  • Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, gaat in op zaken waar je als leider tegenaan loopt.
  • Niels van Tent, director van Executive Search bureau Ebbinge, geeft een inleiding op het thema en modereert het gesprek.

Voor wie

Voor bestuurders en commissarissen van bedrijven met 50+ medewerkers, overheidsbedrijven en de semi-publieke sector.