Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Webinar Transparante ketens: hoe goed ken jij je leverancier?

Exclusief voor partners van MVO Nederland Maandag 30 november 2020 van 09.00 tot 09.45 uur | Online

Een keten is zo sterk als de zwakste schakel, ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het cruciaal dat ondernemers weten of ook hun ketenparters klimaatneutraal, circulair en inclusief werken. Bedrijven opereren immers nooit op een eiland, allemaal maken ze deel uit van een keten van leveranciers en afnemers. Je kunt binnen je eigen bedrijfspoorten nog zo goed bezig zijn, als je leverancier er een rommeltje van maakt zal je product of dienst nooit duurzaam worden. Behalve op klassieke criteria als kwaliteit, prijs en levertijd hanteren duurzame ondernemers, en ook de overheid, bij hun inkopen daarom steeds vaker criteria op het gebied van energieverbruik, arbeidsomstandigheden en hergebruik van materialen.

Deelnemen

Klik hier om deel te nemen aan het webinar op maandag 30 november. We starten om 9.00 uur!

De logica daarachter is niet ingewikkeld: als de vraag naar duurzame goederen stijgt, zal het aanbod vanzelf toenemen. Op die manier beweegt verduurzaming zich langzaam maar zeker stroomopwaarts, tot aan het begin van de keten. In dit webinar leggen we uit wat er nodig is en hoe jij met jouw bedrijf hieraan bijdraagt. Dit is onderdeel van een serie van zeven rondom de verschillende agendapunten uit onze Nieuwe Businessagenda. Hierin tonen we ondernemers de snelste route naar de nieuwe economie.

WAAROM JE DIT NIET MAG MISSEN

  • Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van transparante ketens
  • Verdiep je in het belang van dit thema voor jouw bedrijf: hoe raakt dit jouw business?
  • Stel direct je vragen aan professionals op het gebied van transparante ketens

Sprekers

In dit webinar staan er experts uit het team van MVO Nederland klaar om je vragen te beantwoorden en je een inkijkje te geven in de actuele ontwikkelingen rondom dit thema.

  • Gespreksleider Maria van der Heijden, directeur-bestuurder
  • Jos Reinhoudt, auteur Nieuwe Businessagenda
  • Gerard Teuling, sectormanager Food & Agribusiness
  • Meine van der Graaf, projectmanager Futureproof Coffee Collective

Voor wie

Voor mkb-bedrijven en ondernemers die zich willen verdiepen in transparante ketens. Alleen voor partners van MVO Nederland.

Webinarserie Nieuwe Businessagenda

Uit de Nieuwe Economie Index blijkt dat het Nederlandse bedrijfsleven voor 12,1 procent onderneemt volgens de principes van de nieuwe economie. We streven ernaar deze index in 2025 op minimaal 20 procent te krijgen om een kantelpunt te bereiken. Elke ondernemer kan bijdragen aan het behalen van dit doel. Alleen: hoe doe je dat? Onze Nieuwe Businessagenda toont de snelste route aan de hand van zeven agendapunten. In deze serie webinars verdiepen we ons om de beurt in deze thema’s. Houd onze kanalen in de gaten voor webinars over de andere agendapunten.