Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Lancering Nieuwe Economie Index (NEx) 2021

Exclusief voor partners van MVO Nederland Donderdag 28 januari 2021 van 16.00 tot 17.00 uur | Online

Dat de coronacrisis ondernemers hard raakt is duidelijk. Maar wat is precies het effect op de aandacht die bedrijven hebben voor duurzaam ondernemen? Is er een verschil tussen grote en kleine bedrijven? En hoe goed zijn we als Nederland überhaupt op weg naar de nieuwe economie? Dat alles kom je te weten op dit speciaal voor partners opgezette webinar over de tweede editie van de Nieuwe Economie Index (NEx). Ook maken we de resultaten bekend van een nieuw onderdeel van de NEx: een door Rabobank uitgevoerd onderzoek onder 1.500 bedrijven naar hoe duurzaam ze ondernemen en wat de invloed van corona is.

Het gezamenlijke NEx-onderzoek hangt allereerst een cijfer aan hoe duurzaam de Nederlandse economie is. Vorig jaar januari stond de NEx op 12,1 procent. Tijdens dit webinar hoor je de nieuwe, algemene score en de scores op de zeven thema’s die samen de NEx vormen. Daarnaast vertelt Rabobank hoe goed bedrijven in Nederland scoren op dezelfde zeven thema’s. In het webinar bespreken we relevante conclusies met Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, Otto Raspe, Hoofd RaboResearch Nederland en Jos Reinhoudt, kennismanager bij MVO Nederland. Moderator is Michel Schuurman, directeur politiek & economie bij MVO Nederland.

Gezien de geldende coronamaatregelen is deze sessie in zijn geheel digitaal. Je ontvangt de Zoom-link na aanmelding via de mail.

WAAROM DIT EVENT RELEVANT IS VOOR JOU

  • Je komt als partner van MVO Nederland als een van de eersten te weten wat de NEx-score is 
  • Leer van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek, zoals de mate waarin corona impact heeft op duurzaam ondernemen 
  • Stel direct vragen over het onderzoek aan de sprekers 

SPREKERS

  • Otto Raspe – Hoofd RaboResearch bij Rabobank 
  • Maria van der Heijden – Directeurvoorzitter MVO Nederland 
  • Moderator: Michel Schuurman – Directeur Politiek & Economie MVO Nederland