Events

Webinar: maak sociale impact met je CO2-voetafdruk

Openbaar Woensdag 17 november 2021 om 15:30 tot 16:30 | Online

CO2-reductie is een goed initiatief om je bedrijf (verder) te verduurzamen. Dit heeft positieve impact op mens en planeet en maakt jouw organisatie toekomstbestendig. Maar om te weten hoe je jouw CO2-uitstoot reduceert, moet je eerst weten hoeveel broeikasgassen je eigenlijk uitstoot en waar in je bedrijf dat gebeurt. FairClimateFund en MVO Nederland nemen je in dit webinar stapsgewijs mee in het inzichtelijk maken van je CO2-voetafdruk en geven praktische voorbeelden en tips om deze te verkleinen.

Voor het bepalen van je voetafdruk leer je welke zaken je allemaal moet meenemen en hoe je dit doet. Kijk je bijvoorbeeld naar je gehele organisatie, of alleen je product of dienst? En welke methodes gebruik je? Door een concreet stappenplan voor je bedrijf te ontwikkelen en te volgen, stel je haalbare doelen en geeft het je handvatten om hier ook daadwerkelijk op te sturen. Tenslotte zet je een prijs op je resterende CO2-uitstoot waarmee je investeert in CO2-reductieprojecten met sociale impact.

3 redenen om je aan te melden

  • Je ontdekt waarom het belangrijk is je CO2-voetafdruk in kaart te brengen en hoe je dit aanpakt
  • Je krijgt voorbeelden van hoe bedrijven dit stappenplan in de praktijk toepassen
  • Je leert blinde vlekken te herkennen en hier rekening mee te houden

Sprekers

  • Marcel Spaas, Senior Business Developer bij FairClimateFund.
    Marcel ondersteunt bedrijven in hun zoektocht naar verduurzaming met betrekking tot klimaatimpact en managet daarnaast het portfolio aan bosprojecten.
  • Jos Reinhoudt, mvo-expert en moderator vanuit MVO Nederland

Aanmelden

Dit webinar is interessant voor iedereen die werkzaam is bij een mkb-bedrijf met duurzame ambities. Je kunt kosteloos deelnemen door onderstaand formulier in te vullen.

Laat je ons weten hoe je heet?
Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen.
We horen graag namens welke organisatie je deelneemt.
We hebben het KVK nummer van je organisatie nodig. Deze wordt automatisch ingevuld als je bij de organisatienaam gaat typen en uw organisatie selecteert.
We vernemen graag je functie.

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden