Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

CSRD-webinar: er komt een nieuwe richtlijn aan en dit is waarom je mee moet doen

Openbaar Donderdag 09 december 2021 van 10.00 tot 11.00 uur | online via Zoom

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om in 2024 succesvol te rapporteren, moet je je als grootbedrijf al in 2022 voorbereiden om vanaf 1 januari 2023 te kunnen starten met meten. Alleen: wat houdt dat in en waar begin je? In dit CSRD-webinar leer je hoe je de richtlijn kunt inzetten om duurzaamheid integraal onderdeel te maken van de strategie van jouw organisatie.

De CSRD staat centraal in de Green Deal van de Europese Unie en heeft als doel te zorgen voor meer transparantie over en betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie. De wet vereist van grote bedrijven dat ze gaan rapporteren over zaken als CO2-uitstoot en het sociaal kapitaal, maar ook over de impact die je als bedrijf hebt op biodiversiteit en mensenrechtenschendingen in de keten. Hoewel er zeker bedrijven zijn die al aan de slag zijn met duurzaamheidsverslaglegging, is het v veel bedrijven volkomen nieuw. De hoeveelheid werk die eruit voortkomt kan dan ook behoorlijk overweldigend zijn. Enerzijds omdat er vaak weinig ervaring is met duurzaamheidsverslaglegging, anderzijds omdat de deadline snel dichtbij komt.

MVO Nederland ziet de CSRD niet als een afvinklijst, maar als het ideale handvat om duurzaamheid integraal op te nemen in de strategie van je bedrijf. Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland: “De CSRD biedt bedrijven de kans om duurzaamheid integraal te verankeren, zodat je kunt sturen op echte waardecreatie. Dus ik roep grote bedrijven op om mee te doen aan dit webinar.”

WAAROM JE DIT WEBINAR WILT BIJWONEN

  • Je komt meer te weten over wat de CSRD voor jouw organisatie betekent
  • Je krijgt voorbeelden van hoe andere bedrijven het al hebben aangepakt
  • Je krijgt inzicht in hoe je de grote opgave in kleine stukken werk kunt opdelen
  • Je krijgt inzicht in wat de verplichte externe accountantscontrole inhoudt en hoe je je kunt voorbereiden

SPREKERS

  • Emma Verheijke, Partner Sustainability & Impact Advisory bij Grant Thornton (voorheen Sinzer)
  • Tom Emmelkamp, Associate Partner Climate Change & Sustainability Services van EY
  • Erwin van Overbeek, Manager Grote Bedrijven Netwerk bij MVO Nederland

VOOR WIE

Dit webinar is openbaar en kosteloos toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt, gericht op bedrijven met 250+ medewerkers. De inschrijflink ontvang je via de mail na aanmelding.