Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Tussen bedrijf en Brussel: duurzaam ondernemen en de Europese Unie

Exclusief voor partners van MVO Nederland Donderdag 31 augustus 2023 van 09.30 uur tot Donderdag 31 augustus 2023 11.00 uur | Online

Met nieuwe en vooral complexe wet- en regelgeving voert Brussel de druk behoorlijk op voor ondernemers. Neem bijvoorbeeld de CSRD-richtlijn die bedrijven verplicht te rapporteren over hun impact op mens en milieu, of de ESPR-regelgeving dat nieuwe duurzaamheidseisen stelt aan bijna alle fysieke producten. Flinke uitdagingen, maar allemaal nodig om duurzaam ondernemen te versnellen en uiteindelijk de standaard te maken. Na dit webinar weet jij in ieder geval wat jou als ondernemer te wachten staat.

We geven onder andere inzicht in hoe de Europese processen precies werken, lichten toe welke Europese wetten eraan zitten te komen en leggen je uit wat dit voor jou als ondernemer betekent. Ook blikken we alvast vooruit op de Europese verkiezingen in mei 2024, die ook van invloed kunnen zijn op het Nederlandse bedrijfsleven.

Drie redenen waarom je hier bij wilt zijn

  • Kom meer te weten over Europese wet- en regelgeving die direct invloed heeft op jouw bedrijfsvoering
  • Ontdek hoe MVO Nederland en Europese partnerorganisatie Ecopreneur.eu in Brussel pleiten voor ambitieuze en heldere EU-wetgeving die bijdraagt aan een gelijk speelveld voor duurzame ondernemers
  • Begrijp beter hoe de Europese processen werken en wat de komende Europese verkiezingen betekenen

Sprekers

  • Arnaud D’haeyere, EU public affairs consultant bij Publyon 
  • Arthur ten Wolde, directeur Ecopreneur.eu (The European Sustainable Business Federation)
  • Siri de Vrijer, adviseur public affairs bij MVO Nederland

VOOR WIE

Exclusief voor partners van MVO Nederland die meer willen weten over de Europese ontwikkelingen en de impact hiervan op hun bedrijfsvoering.

Schrijf je hieronder in voor dit event


Siri de Vrijer

Adviseur public affairs

s.devrijer@mvonederland.nl