Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Stoomcursus: een toekomstbestendige strategie voor grootbedrijven

Biodiversiteit DVDD Grootbedrijven Vrijdag 09 juni 2023 van 13.30 tot 14.15 uur | Beatrix Theater, Utrecht

De natuur staat onder druk, klimaatuitstoot stijgt nog steeds elk jaar en volgens het IPCC-rapport stevenen we af op 2,7 graden opwarming van de aarde. Het is tijd om te ondernemen binnen de grenzen van onze planeet, maar hoe doe je dat? En hoe weet je of het duurzaamheidsbeleid van je organisatie klaar is voor de toekomst? In deze sessie bespreek je met experts hoe je impact gedreven meet en stuurt vanuit de thema’s klimaat en biodiversiteit. En wissel je ervaringen uit met organisaties die een vergelijkbare werkwijze en uitdaging hebben.

Noor Crabbendam, associate bij Carbon Trust, deelt haar kennis op het gebied van Science Based Targets. Dit zijn op de wetenschap gebaseerde emissiedoelstellingen die naar rato van de aard en omvang van jouw bedrijf voldoende zijn om het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Het geeft antwoord op de vraag: welke doelen moeten we opstellen? Wanneer doe je het goed genoeg? Er zijn inmiddels al 2000+ bedrijven wereldwijd gecommitteerd aan het Science Based Target Initiative.

Science Based Targets for Nature is een variant gefocust op biodiversiteit. Thijs IJsbrandij, manager ESG – Environmental Strategy bij PWC, deelt zijn ervaringen met het meten van impact op biodiversiteit. Hoe kun je met biodiversiteit aan de slag, waar begin je met het meten en welke middelen helpen daarbij? 

3 redenen om deze sessie te bezoeken

  1. Leer hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig maakt en welke middelen je daarbij kunt gebruiken 
  2. Maak kennis met Science Based Targets en Science Based Targets for Nature: een onderbouwd plan met concrete protocollen en methodes om de voortgang te meten en draagvlak in je organisatie te vergroten
  3. Netwerk met kennispartners en wissel ideeën uit met grootbedrijven die net als jij werken aan duurzaamheidsdoelstellingen 

Sprekers

  • Noor Crabbendam, associate bij Carbon Trust
  • Thijs IJsbrandij, manager ESG – Environmental Strategy bij PWC
  • Moderator: Christian Penning, relatiemanager grootbedrijven bij MVO NL

Voor wie

Voor grootbedrijven en koplopers die geïnteresseerd zijn in biodiversiteit en klimaat. Spoiler: in oktober organiseren we een Community of Practice om je klimaatstrategie in lijn te brengen met het Parijsakkoord. 

DAG VOOR DOENDENKERS

Dit event is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.