Events

Rondetafelgesprek: Recycling afvalstroom luiers en incontinentiemateriaal

Woensdag 18 september 2019 om 09:00 tot 13:00 | MVO Nederland, Utrecht

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 400.000 ton aan luiers en incontinentiemateriaal weggegooid, waarvan het overgrote deel wordt verbrand. Duurzame oplossingen voor afvalstromen leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de overheidsdoelstelling om meer afval gescheiden in te zamelen en te recyclen, én minder CO2 uit te stoten. MVO Nederland nodigt je daarom uit voor een interactieve rondetafeldiscussie met ketenpartners over kansen en uitdagingen voor recycling van luiers en incontinentiemateriaal.

Diverse belangrijke spelers uit de keten sluiten aan en Cathy van Beek is betrokken als Kwartiermaker Duurzame Zorg vanuit het Ministerie van VWS. Het doel is om met elkaar tot oplossingsrichtingen te komen.

Praktische informatie

Het rondetafelgesprek vindt plaats op woensdag 18 september van 09:00 tot 13:00 uur bij MVO Nederland, Arthur van Schendelstraat 500 in Utrecht. Ter voorbereiding is het van belang dat je helder formuleert wat de ambitie is van jouw organisatie op dit gebied, welke knelpunten in de keten worden ervaren en wat de belangrijkste uitkomst voor jou is van deze bijeenkomst. Na inschrijven zullen we je hier telefonisch over benaderen.

Programma

09.00 Kick-off door Cathy van Beek
09.15 Korte kennismakingsronde
09.35 StaVaZa op hoofdlijnen
10.05 Gezamenlijke ambitiebepaling
10.35 Pauze
10.45 Knelpunten in de keten
11.30 Van knelpunten naar oplossingen
12.00 Lunch
12.30 Vervolgstappen en afsluiting

BESLOTEN BIJEENKOMST

Deze bijeenkomst is voor Abena, AEB, ARN BV, Edana, Essity, Intrakoop, Kimberley-Clark, Mediq, MPZ, Ontex, Renewi, RIVM, RWS, Suez en WUR. Klik hieronder op de button en scroll naar beneden om je gegevens in te voeren onder de knop aanmelden.

Laat je ons weten hoe je heet?
Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen.
We horen graag namens welke organisatie je deelneemt.
We hebben het KVK nummer van je organisatie nodig. Deze wordt automatisch ingevuld als je bij de organisatienaam gaat typen en uw organisatie selecteert.
Alleen nummers toegestaan
Vul je KVK in

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden