Events

Ray Anderson-lezing 2019: The Power of One

Donderdag 10 Oktober 2019 - 15:30 tot 18:30 | Interface, Scherpenzeel

Hoe vaak heb jij in de afgelopen acht jaar de Ray Anderson-lezing bezocht? Behoor je tot de vaste gasten of ben je nog nooit geweest? Hoe dan ook: dit is je allerlaatste kans om de Ray Anderson-lezing bij te wonen!

Blik met ons terug op het Eureka-moment dat de koers van tapijtfabrikant Interface voorgoed veranderde: van olie-intensief bedrijf naar één van de meest duurzame multinationals ter wereld. Aan het stuur oprichter Ray Anderson, wiens destijds radicale inzichten verrassend actueel zijn. Sterker nog: sommige concepten zijn booming in het bedrijfsleven van nu.

Maar we kijken bovenal vooruit, naar de invloed van individu Ray Anderson op de nieuwe economie. Aan de hand van de documentaire ‘So Right, So Smart’ laat de jongste generatie ondernemers zien hoe zijn gedachtegoed is doorontwikkeld. Met de nieuwste innovaties op de thema’s circulariteit, biomimicry en verantwoord leiderschap.

Praktische informatie

De Ray Anderson-lezing vindt plaats op donderdag 10 oktober van 15.30 tot 18.30 uur in het Awarehouse van Interface in Scherpenzeel, Industrielaan 15. Het event is kosteloos toegankelijk.

SPREKERS

Isabel Boerdam

Influencer | Oprichter De Hippe Vegetarier | Initatiefnemer Nationale Week Zonder Vlees | Eigenaar Green Food Lab
Met de Nationale Week Zonder Vlees gaf Isabel vegetarisch eten een enorme boost. Inmiddels heeft ze een grote groep bedrijven achter zich staan en bereikt ze met De Hippe Vegetariër meer dan 100.000 consumenten per maand. Net als Ray Anderson toont Isabel aan waartoe de kracht van één individu kan leiden.

Xander Kotvis

Mede-oprichter De Revolution Foundation 
Xander Kotvis speelt met de Revolution Foundation een belangrijke rol in de verduurzaming van de festivalbranche. Hij helpt festivals volledig circulair te worden op het gebied van voedsel, grondstoffen en energie. Vanuit dezelfde droom als Ray Anderson: een volledig gesloten kringloop.

Suze Gehem

Mede-oprichter De Groene Grachten | Voorzitter Rooftop Revolution
Suze richtte De Groene Grachten op samen met Wubbo Ockels, waarmee ze historische panden in het hele land verduurzamen en honderden projecten van duurzaam advies of uitvoerbegeleiding hebben voorzien. Suze is deze editie dagvoorzitter van de Ray Anderson-lezing.

Jamaica den Heijer

Innovatie- en duurzaamheidsmanager Heijmans
Tijdens een intensieve samenwerking met Daan Roosegaarde werd Jamaica net als Interface geïnspireerd door biomimicy. Deze methodiek wordt gebruikt om tot nieuwe duurzame concepten te komen op basis van kennis uit de natuur. Jamaica gebruikt biomimicry om de veranderingen binnen Heijmans in een versnelling te brengen om zo de bouw- en infrasector te verduurzamen.

Over de Ray Anderson-lezing

Ray Anderson is oprichter van tapijtfabrikant Interface, dat in de jaren negentig uitgroeide tot één van de meest duurzame internationals ter wereld. Onder de noemer Mission Zero was zijn doel met het bedrijf in 2020 geen enkele negatieve impact meer uit te oefenen op de aarde. In 2011 overleed Ray Anderson, waarop MVO Nederland en Interface in datzelfde jaar een eerbetoon hielden aan deze mvo-pionier in de vorm van een lezing. Sindsdien is de Ray Anderson-lezing een jaarlijks terugkerend evenement, om met zijn gedachtegoed ondernemers te inspireren. Door de jaren heen hebben kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven het podium gesierd. Denk aan Jan Jonker, Gunter Pauli, Jan Peter Balkenende en Marius Smit. Dit jaar is de laatste Ray Anderson-lezing.

Programma

15.30 | Welkom door dagvoorzitter Suze Gehem
15.40 | Eerste fragmenten uit de film ‘So Right, So Smart’ met aansluitende keynotes
16.30 | Pauze
17.00 | Intermezzo
17.10 | Tweede fragmenten uit de film ‘So Right, So Smart’ met aansluitende keynote
17.40 | Wrap-up door dagvoorzitter Suze Gehem
17.45 | Netwerkborrel met live matchmaking door het team van Futureproof.community
18.30 | Einde

Voer een voornaam in
Voer je achternaam in
Vul een geldig email adres in
Vul je organisatie naam in
Bekijk onze voorwaarden hier en ga akkoord

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatie in
Vul je e-mailadres in
Form newsletter partner error
Form newsletter events error

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en gebruiken je mailadres alleen voor mails waarvan je hebt aangegeven deze te willen ontvangen.