Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Proeftafel & quiz: Eet Nederland mooier

Biodiversiteit DVDD Vrijdag 09 juni 2023 van 16.30 tot 17.30 uur | Beatrix Theater, Utrecht

Nederland houdt van netjes. De tuinen aangeharkt. De heggen strak gemaaid. Het onkruid delicaat verwijderd. En de akkers meter voor meter omheind. Maar wie beter kijkt, ziet dat we in wezen ons eigen huis aan het slopen zijn. Naarmate wij de natuur meer en meer controleren, ontnemen we vogels, dagvlinders en insecten de basis van hun levenszekerheid. En daarmee uiteindelijk ook die van de mens. Maar we kunnen het tij nog keren. Te beginnen bij dat wat we elke dag eten. Op Dag voor Doendenkers proef je hoe je daaraan kunt bijdragen én proef je tegelijkertijd hoe lekker dat kan zijn. Én doe je mee aan een quiz waarin je leert over natuurlijk eten & drinken – met een mooie prijs!

Ons voedsel is verantwoordelijk voor zestig procent van het verlies aan biodiversiteit in Nederland. Dit komt grotendeels door hoe ons landbouwsysteem is ingericht. En dat terwijl de landbouw bij uitstek dé sector is die zowel de biodiversiteit kan herstellen als klimaatverandering kan afremmen. Boeren hebben de oplossing voor veel maatschappelijke vraagstukken in handen. Dan moet natuurlijke landbouw wel het nieuwe normaal worden. En ons menu zo veel mogelijk plantaardig.

Hoewel boeren in de media vooral wantrouwen tonen, willen steeds meer van hen wél natuurlijk boeren. Maar het ontbreekt vaak aan afzetzekerheid en financiële waardering. Tegelijkertijd willen steeds meer inkopers hun steentje bijdragen aan gezondheid, biodiversiteitsherstel en het tegengaan van klimaatverandering – maar zijn natuurlijke landbouwproducten in Nederland nog niet in grote volumes beschikbaar. Toch zijn er wél volop organisaties die lef tonen. Die wél natuurlijk eten & drinken inkopen met een positief effect op de natuur. Bezoek de proeftafel op Dag voor Doendenkers en ervaar zelf hoe goed het voelt om Nederland mooier te kunnen eten.

Programma

Op de proeftafel vind je allerlei natuurlijke producten om te proeven. Doe ook mee aan de natuurlijke quiz om 17.00 uur.

3 redenen om de proeftafel te bezoeken

  1. Proef hoe lekker natuurlijk eten kan zijn (en hoe tof het is dat je daarbij bijdraagt aan een mooier Nederland)
  2. Doe mee aan een leuke quiz waarin je wat opsteekt over natuurlijk eten en drinken (met een prijs!)
  3. Ga in gesprek met producenten en sluit je aan als je ook natuurlijk eten in je kantoor wilt.

Deze proeftafel wordt mede mogelijk gemaakt door onze projecten Boeren. Natuurlijk! en het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken.

DAG VOOR DOENDENKERS

Deze proeftafel is onderdeel van de Dag voor Doendenkers, hét event voor partners van MVO Nederland op 9 juni 2023 in Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie en registreren via de knop hieronder.