Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Partner Meet-up met TEDtalk over biomimicry

Biodiversiteit Exclusief voor partners van MVO Nederland Partner Meet-ups Donderdag 29 juni 2023 van 09.30 tot 12.30 uur | Online

Deze editie staat in het teken van biodiversiteit. Naast de één-op-één-gesprekken begint de meet-up met een interactieve presentatie van over biomimicry. Oftewel: leren van de natuur. Altijd al willen weten hoe een haai levens redt in een ziekenhuis? Hoe termieten zorgen voor 35 procent energiebesparing in een gebouw? Hoe bijen helpen met nemen van betere beslissingen in een organisatie? De antwoorden op deze vragen zijn allemaal voorbeelden van duurzame innovatie met inspiratie uit de natuur. Wouter Swenneker (oprichter Nature’s Right) vertelt je er alles over en laten zien wat biomimicry voor jouw organisatie kan betekenen.

Programma

 • 9.30 – 9.55 uur | Digitale TEDtalk (plenair) over biomimicry
 • 9.55 – 10.25  | Verdiepend gesprek met Wouter Swenneker (Nature’s Right)
 • 10.25 – 11.00 | Optioneel: Q&A met Wouter Swenneker (Nature’s Right)
 • 10.30 – 12.30 | (Doorlopend) één-op-één speeddates

Over de sprekers

Wouter Swenneker is duurzaamheidsadviseur bij Nature’s Right Amsterdam, dat zich richt op het verduurzamen van organisaties. Met bewezen strategieën uit de natuur, de Biomimicry-methode, als bron van inspiratie. Met zijn jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk adviseert en faciliteert hij merken en bureaus bij duurzaamheidsstrategieën. Vanuit organisatie- en mensenperspectief, tot de producten en diensten die zij aanbieden.

Experts in de partner meet-up

Iris Visser, Expert Biodiversiteit bij de Natuurverdubbelaars   
  

Wil jij op een snelle en makkelijke manier in contact komen met andere bedrijven uit het netwerk van MVO NL? Dan is de Partner Meet-up wat voor jou. Zakelijk speeddaten via beeldbellen, gewoon vanaf je eigen werkplek. Of dat nu thuis op de bank of in een belcel op kantoor is. Elk kwartier kun je met professionals uit het partnernetwerk spreken. Let op, want voor je het door hebt raak je enthousiast van een inspirerend voorbeeld, doe je nieuwe kennis op of ontmoet je een nieuwe zakenpartner.

Versterk je netwerk, leer en inspireer

Deelnemers van de meet-up doen mee om verschillende redenen. Veel deelnemers zien dezelfde uitdagingen in hun organisaties en kunnen van elkaar leren. Andere deelnemers gebruiken de meet-up om over een nieuw idee te sparren. En voor meerdere deelnemers vormen de gesprekken het begin van een verdere samenwerking. En dit alles is natuurlijk vrijblijvend, je bepaalt zelf wat je eruit wilt halen.

Van aanmelden tot je eerste gesprek in vier stappen

 1. Meld je aan en krijg direct toegang tot onze tool.
 2. Maak een profiel aan met jouw competenties, welke duurzame thema’s voor jou relevant zijn of wat je eventuele vraag of uitdaging is.
 3. Bekijk de profielen van andere deelnemers en nodig ze uit voor een gesprek. Je kiest zelf hoeveel gesprekken je wil voeren – tussen de één en acht – en hoeft dus niet de volledige twee uur beschikbaar te zijn.
 4. Blijf via e-mail op de hoogte van je gespreksuitnodigingen en geplande gesprekken.

Handig: achteraf ontvang je een overzicht van jouw afspraken, zodat je eventueel vervolgafspraken kunt maken.

"Laagdrempelige manier om te netwerken, nieuwe en inspirerende inzichten op te doen en het kost niet veel tijd!"

Michiel, Euro Pool System

“Korte introducties die snel een indicatie geven of je door wilt praten.”

Karin, GGD GHOR Nederland

“Je maakt kennis met nieuwe mensen en bedrijven en verkent of er gemeenschappelijke raakvlakken zijn waar je elkaar bij kan helpen.”

Ulrike, Tosca Tribe of Sustainability Change Agents

DOE MEE

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via het formulier hieronder en je ontvangt per mail verdere instructies. Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen, dus wacht niet te lang!

Is er nog niets onduidelijk? Bekijk de veelgestelde vragen over de Partner Meet-up.