Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Online debat: Is groei oneindig?

Openbaar Donderdag 29 oktober 2020 van 09.00 tot 10.30 uur | Online

Als mens zijn we van nature gericht op groei. Eerst fysiek en naarmate we ouder worden, steeds meer innerlijk. Onze maatschappij is wat dat betreft vergelijkbaar. Of het nu gaat over de economie, bedrijven, welvaart, innovatie of het klimaat. Alles is erop gericht dat we het continu beter doen. Stilstand is immers achteruitgang. Maar gaat dat eigenlijk wel op als we kijken naar emissies, vervuiling, afval en de inzet van natuurlijke hulpbronnen? Kan er op onze eindige wereld wel oneindige (economische) groei zijn?

Volg live het debat

Vandaag van 9.00 tot 10.30 kun je live het debat volgen. Klik op de button hieronder om via Microsoft Teams aan te haken.

Hendrik Noten, Focco Vijselaar, Marlies van Wijhe en Marieke Blom gaan onder leiding van Michel Schuurman met elkaar in debat en delen hun visie op dit onderwerp. Volg online de discussie en draag op een interactieve manier bij via polls en het stellen van scherpe vragen aan de sprekers.

Het is niet mogelijk om het debat op een later moment terug te kijken, dus zorg dat je het live kunt volgen!

SPREKERS

 • Hendrik Noten
  Hendrik Noten is beleidsadviseur en co-auteur van het boek Fantoomgroei: Waarom we steeds harder werken voor steeds minder. Hij werkte een aantal jaar voor de Algemene Werkgeversvereniging Nederland op het gebied van arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen. Sinds 2019 is hij werkzaam als zelfstandige.
 • Focco Vijselaar
  Drs. F.W. (Focco) Vijselaar is directeur generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor was hij directeur Algemene Economische Politiek. Eerder vervulde hij bij het ministerie van Financiën de functie van directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen en was hij van 2010 tot 2011 plaatsvervangend directeur Markt en Consument bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Focco Vijselaar studeerde Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 • Marlies van Wijhe
  Marlies van Wijhe studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze begon haar carrière bij DSM in 1989 en trad in 1994 in dienst bij het familiebedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf. Dit 4e generatie bedrijf is met het merk Wijzonol de derde grootste decoratieve verfproducent van Nederland. Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers van het bedrijf. Daarnaast is zij actief betrokken als voorzitter van FBNed (Nederlandse vereniging van familiebedrijven) en als voorzitter van FFN (Future For Nature), een stichting die jonge internationale natuurbeschermers ondersteunt.
 • Marieke Blom
  Marieke Blom is hoofdeconoom ING Nederland – verantwoordelijk voor het onderzoek naar macro-economie, conjunctuur, beleid, sectoren, huizen en consumenten.
 • Debatleider: Michel Schuurman
  Directeur Politiek & Economie MVO Nederland

praktisch

Datum: donderdag 29 oktober van 9.00 tot 10.30 uur
Locatie: online via Microsoft Teams

word de minister van de nieuwe economie

De nieuwe economie-debatten vormen onderdeel van de Minister van de nieuwe economie campagne. De thema’s zijn gebaseerd op de onderwerpen waarop kandidaten zich inschrijven. Deelnemers debatteren met elkaar over wat er volgens hen in de politiek moet gebeuren om de nieuwe economie te bereiken. Wil jij jouw visie delen over de nieuwe economie? Stel jezelf verkiesbaar!