Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Online debat | Duurzame kleding: hoe moeilijk is het?

Openbaar Dinsdag 15 december 2020 van 15.30 tot 17.00 uur | Online

Over duurzame kleding bestaan volop vooroordelen. Want ja, het is vaak duur en het aanbod in stijl is beperkt. Vandaar dat de ‘gewone’ Nederlander het liefst shopt bij H&M of C&A bijvoorbeeld. En dat is niet duurzaam. Of toch wel? Want steeds meer van die winkelketens bieden inmiddels een duurzame kledinglijn. Hoe zit dat precies? Ook neemt tweedehands kleding aan populariteit toe. Alleen dat lijkt een extra stimulans voor meer kopen – je kunt het immers zo weer verkopen.

Volg live het debat

Vandaag van 15.30 tot 17.00 kun je live het debat volgen.
Klik op de button hieronder om via Zoom aan te haken.

Kortom: er is veel onduidelijkheid in de wereld van duurzame kleding. Genoeg stof dus om over te discussiëren in het derde nieuwe economie-debatDuurzame kleding: hoe moeilijk is het? Met uiteraard in dat debat een belangrijke rol voor de overheid: zou die winkelketens niet moeten afdwingen inzicht te tonen in hoe hun productieketen eruitziet? Zodat inkopers en consumenten weten waar kleding vandaan komtLuister en discussieer mee op 15 december om 15.30 uur. 

SPREKERS

  • Suzanne Kröger, GroenLinks
  • Kim Poldner, Lector Circular Business, de Haagse Hogeschool
  • James Veenhof, Denim Deal, Founding Partner Fronteer
  • Esther Smit, eigenaar Oxious

Het debat is onder leiding van Michel Schuurman, Directeur Politiek & Economie bij MVO Nederland.

praktisch

Datum: dinsdag 15 december van 15.30 tot 17.00 uur
Locatie: online

word de minister van de nieuwe economie

De nieuwe economie-debatten vormen onderdeel van de Minister van de nieuwe economie campagne. Deelnemers debatteren met elkaar over wat er volgens hen in de politiek moet gebeuren om de nieuwe economie te bereiken. Je kunt tot januari stemmen op jouw favoriete kandidaat. Breng dus snel je stem uit!