Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Online debat | 100% goed of 100% fout: de kunst van het balanceren

Openbaar Donderdag 03 december 2020 van 16.00 tot 17.30 uur | Online

Het wij-zijdenken domineert de verkiezingen in de VS. Ook Nederland polariseert. Tegengestelde groepen komen meer tegenover elkaar te staan. Denk aan arm en rijk, hoogopgeleid en laagopgeleid, randstad en platteland. Maar ook in de groene bubbel neigen we ernaar om van alles een strijd te maken. Om welke techniek beter is bijvoorbeeld. En als je afval recyclet en vegetarisch eet maar wel een diesel rijdt, dan doe je het volgens de groene kerk alsnog fout. Innoveer je de markt met biobased koffiecups, dan staat je een lading felle kritiek te wachten. Wat je ook zegt of doet: het is óf goed óf fout. Maar helpt dit zwart-witdenken in duurzaamheid de wereld wel verder, als het grootste gedeelte zich in grijs gebied bevindt? We delen immers dezelfde overtuiging: we moeten naar die nieuwe economie.

Volg live het debat

Vandaag van 16.00 tot 17.30 kun je live het debat volgen. Klik op de button hieronder om via Microsoft Teams aan te haken.

Het maatschappelijk debat geeft veelal aandacht aan de uitgesproken opvattingen van de tegenpolen. Doordat zij bovendien steeds feller van zich laten horen, voelt het midden zich gedwongen een keuze te maken. En neemt de omvang van de groepen toe. Het ‘stille midden’ verdwijnt, en daarmee de ruimte voor nuance. En dat helpt natuurlijk niet als we actie van de overheid verwachten om sneller naar de nieuwe economie te komen. Of wel? Luister en discussieer mee met ons tweede online debat 100% goed of 100% fout: de kunst van het balanceren.

SPREKERS

  • Kees Klomp – Betekeniseconomie-expert
  • Timmo Terpstra – Algemeen directeur bij Koffiebranderij Peeze
  • Prof. Dr. Naomi Ellemers – Hoogleraar sociale en organisatiepsychologie
  • Agnes Mulder – Tweede Kamerlid, CDA
  • Ika van de Pas  – Directeur Milieu Centraal
  • Debatleider: Michel Schuurman – Directeur Politiek & Economie MVO Nederland

praktisch

Datum: donderdag 3 december van 16.00 tot 17.30 uur
Locatie: online

word de minister van de nieuwe economie

De nieuwe economie-debatten vormen onderdeel van de Minister van de nieuwe economie campagne. Deelnemers debatteren met elkaar over wat er volgens hen in de politiek moet gebeuren om de nieuwe economie te bereiken. Je kunt tot januari stemmen op jouw favoriete kandidaat. Breng dus snel je stem uit!