Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Netwerk meet-up: waarom natuurinclusief vastgoed essentieel is voor een duurzame zorgsector

Bouw Zorg Dinsdag 12 september 2023 van 13.30 tot 16.30 uur | Sliedrecht

De zorgsector speelt een cruciale rol bij het herstel van mensen, het voorkomen van ziekten en het verbeteren van de levenskwaliteit. Maar diezelfde zorgsector draagt ook bij aan de klimaatcrisis, waardoor onze kwaliteit van leven juist onder druk komt te staan. Hoe kan de zorgsector haar voetafdruk verkleinen en welke voordelen heeft dat? We praten erover tijdens deze bijeenkomst.

Stefan te Vaarwerk, senior landschapsarchitect bij SWECO, en Wibaut Nouwens, adviseur duurzaamheid bij ASVZ nemen je mee in de natuurinclusieve keuzes die iedere zorgorganisatie kan maken. Niet alleen de natuur is hierbij gebaat, maar ook het zorgpersoneel en de mensen die zorg nodig hebben. Waarom? De zorgsector staat al jaren onder druk. Er is een groeiende zorgbehoefte door verouderende bevolking en nieuwe welvaartsziekten, en personeel om dit op te vangen is er niet. Hoe het zorgvastgoed een centrale rol speelt in het oplossen van deze uitdagingen, laten we al wandelend over het terrein van ASVZ zien met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk.

Drie redenen waarom je hier bij wilt zijn

  • Krijg inzicht in de voordelen van natuurinclusief zorgvastgoed en gebruik dit inzicht om je natuurinclusieve keuzes beter onderbouwen
  • Doe inspiratie op door voorbeelden uit de praktijk, die je helpen in je eigen proces om vastgoed te verduurzamen
  • Breid je netwerk uit met andere ondernemers in het Netwerk Zorg en Netwerk Gebouwde Omgeving

Sprekers

  • Stefan te Vaarwerk, senior landschapsarchitect bij SWECO en terreinadviseur van ASVZ
  • Wibaut Nouwens, adviseur duurzaamheid ASVZ
  • Bas Maier, sectormanager Zorg bij MVO Nederland

Voor wie

Voor partners van het Netwerk Zorg en Netwerk Gebouwde Omgeving. Geïnteresseerde niet-partners kunnen zich ook aanmelden door te mailen naar Bas Maier, die voorafgaand aan de bijeenkomst contact met je zal opnemen.

Schrijf je hier in


Bas Maier

Sectormanager Zorg b.maier@mvonederland.nl Stuur mij een e-mail