Events

Netwerkbijeenkomst Chemie

Alleen voor netwerkpartners Dinsdag 24 november 2020 om 13:00 tot 16:00 | Online

Versnellen naar de nieuwe economie doe je samen beter. Daarom organiseert het Netwerk Chemie dit jaar twee netwerkbijeenkomsten voor haar deelnemers. Tijdens de digitale bijeenkomst is er tijd om te netwerken, waarnaast we strategisch nadenken over wat we de komende jaren samen willen doen en samen met experts induiken op relevante onderwerpen voor versnelling naar een duurzame chemie.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst verkennen we verschillende (nieuwe) thema’s voor 2021. Na een korte schets van een aantal (inter)nationale ontwikkelingen voor verduurzaming van de chemiesector en de stand van zaken van de huidige projecten, verzamelen we gezamenlijk input om de Versnellingsagenda te herijken. Een belangrijke vraag daarbij is: Waar kunnen we met ons netwerk de meeste duurzame impact hebben? Daarna gaan we uit elkaar in kleinere groepen voor de mini workshops.

Workshop thema’s

We horen graag via het aanmeldformulier onderaan deze pagina welke twee thema’s jouw voorkeur hebben voor de workshop. We zullen twee weken van tevoren een selectie maken van onderstaande onderwerpen op basis van de aangegeven interesse.

 • Chemie ontmoet bouw voor een klimaatneutrale en natuurpositieve economie
  De chemische sector is een belangrijke leverancier voor de bouwsector, die voor een grote renovatiegolf staat. Daarmee heeft de chemie grote invloed op het halen van de duurzame ambities van de bouw. Hoe kunnen we hierin samenwerken? Dat verkennen we in deze sessie.
 • True Value accounting
  Sociale- en milieu-impact in de boekhouding. Er gaan steeds meer vragen komen over de impact van jouw bedrijf en producten op natuurlijk en sociaal kapitaal. Als je dit meeneemt in de boekhouding, kan je er ook je aanbestedingen en investeringen op aanpassen. Is jouw financiële afdeling er al klaar voor?
 • Geleerde lessen uit Community of Practice interne CO2 beprijzing
  Wil je als bedrijf aan de slag met CO2-beprijzing, maar weet je niet waar te beginnen? Afgelopen jaar is een Community of Practice georganiseerd en in november start er weer een. Welke lessen kan de chemie hieruit halen? Verrijk je je kennis over interne CO2-beprijzing en bereid je je voor op de externe CO2-heffing.
 • Kansen voor biodiversiteit en klimaat door duurzaam terreinbeheer
  Heb je wel eens nagedacht over hoeveel grond de chemische industrie bezit en hoeveel je ervan echt gebruikt voor de bedrijfsvoering? Al dit areaal kan een belangrijke rol spelen voor biodiversiteit en klimaat. Wij nemen je mee in de mogelijkheden.
 • Transparantie in de keten: een startpunt voor circulaire chemie en imvo-risico’s
  De keten van de chemie stopt zelden bij de grens. Dit betekent dat je niet alleen te maken hebt met lokale gevolgen van jouw productieketen, maar ook met sociale- en milieu-impact op andere plekken in de wereld. Daarnaast is inzicht in de keten nodig voor circulaire producten. Waar begin je? Dat gaan we samen met jou bekijken in deze workshop.
 • Werkgelegenheid en de rol van de chemiesector
  De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter, samen met de groeiende werkloosheid. Tegelijkertijd is er een tekort aan technisch geschoolde mensen voor de chemiesector. Hoe kunnen we dit dichter bij elkaar brengen? Daar gaat het over in deze workshop.

Tot slot halen we op met welke potentiële projecten jij en je collega’s volgend jaar aan de slag willen gaan om je bedrijf, keten of sector te verduurzamen. Dit kan in je eigen organisatie zijn, maar ook samen met MVO Nederland.

Voor wie

Deze bijeenkomst is exclusief voor partners van MVO Nederland die zijn aangesloten bij het Netwerk Chemie, bedoeld voor duurzame koplopers en snelle volgers in de chemiesector. Deelnemers aan het Netwerk Chemie kunnen kosteloos mee doen. Andere organisaties kunnen eenmalig aansluiten alvorens je besluit of je instapt in het Netwerk Chemie. Interesse? Lees meer over dit sectornetwerk en hoe je je aansluit.

Aanmelden

Scroll naar boven om de omschrijvingen van de workshops te lezen en geef hieronder je voorkeur aan.
Het systeem doet een automatische check op basis van KvK-nummer. Heb je problemen met aanmelden? Neem contact met ons op en we lossen het voor je op.

Laat je ons weten hoe je heet?
Laat je ons weten hoe je heet?
Vul je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen.
We horen graag namens welke organisatie je deelneemt.
We hebben het KVK nummer van je organisatie nodig. Deze wordt automatisch ingevuld als je bij de organisatienaam gaat typen en uw organisatie selecteert.
We vernemen graag je functie.
Voorkeur voor workshop
Vergeet je voorkeur niet op te geven.
Vergeet je voorkeur niet op te geven.

Om je aan te melden voor dit event vragen we je akkoord te gaan met de voorwaarden